nlc.hu
Sztárok

Omar Sy sikertörténete

A mélyszegénységből a világhírnévig – Omar Sy egészen Hollywoodig szárnyalt

A 43 éves Omar Sy kitartása, szorgalma, szakma és családja iránti elkötelezettsége igazán példaértékű.

Omar Sy 1978. január 20-án látta meg a napvilágot az Yvelines tartománybeli Trappes-ban, Franciaországban. Szülei Szenegálból vándoroltak be Franciaországba, elsőként apja, Demba 1962-ben, majd miután összegyűjtött egy kis pénzt, maga után hozta feleségét, Diaratout is 1974-ben. Édesanyja takarítónőként dolgozott, édesapja pedig gyári munkásként. Omar a negyedik gyermek a családban a nyolc testvér közül.

Omar Sy élete

Omar Sy nulla angol nyelvtudással érkezett meg a tengerentúlra (Fotó: Getty Images/Andreas Rentz)

A kezdetek

Karrierjét a gimnáziumi évek után komikusként kezdte, ekkor találkozott Fred Testot-val. Ezután több tv show-ban és színpadi show-ban szerepelt. Az áttörést az Intouchables (Életrevalók) című francia filmdráma hozta meg számára, amiért megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat. Ő volt az első színes bőrű színész, aki elnyerhette ezt az elismerést. 

Omar Sy élete

Omar Sy az Életrevalók című film szereplőivel (Fotó: Getty Images/Richard Bord)

A filmnek köszönhetően Omar berobbant nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi figyelem középpontjába is. 2011-ben ezért családjával úgy döntött, a tengerentúlra költözik.

Ennek ma már tíz éve, Omar megszokta Kaliforniát, igaz, míg népszerűsége Franciaországban az egekbe tört, Hollywoodban végig kellett járnia a szamárlétrát. Jóformán senki nem ismerte, egyik castingról a másikra járt.

„Otthon az ügynökök nap mint nap felhívtak újabb és újabb szerepajánlatokkal, itt meg kilincselnem kellett, hogy észrevegyenek. De nem baj, ennek örültem is egy kicsit, mert legalább visszakerültem a fellegekből a földre, újra alázatot tanultam” – mondta korábban egy interjújában.

Omar Sy karrierje

Omar Sy átveszi 2013-ban a César-díjat (Fotó: Getty Images)

De ez csak egyik fele volt a történetnek, a másik sokkal verejtékesebb volt: meg kellett tanulnia angolul. Napi négy órát töltött nyelvtanárnál, miközben otthon a Keeping Up With The Kardashians című valóságshow-t nézte.

Az áttörés Hollywoodban is bekövetkezett

A kitartó munkának és a türelemnek végül meglett a gyümölcse: januárban, a pandémia kellős közepén a Netflix kirukkolt a Lupinnel. és a világ visszafordíthatatlanul beleszeretett Omar Syba.

A nyáron elindult a Netflixen a sorozat második évadja is. A streamingszolgáltató történetének második legnagyobb kasszasikere, amely eddig 76 millió előfizetőt vonzott, igazi one-man-show. A pörgős, ellenállhatatlanul szellemes és lebilincselően izgalmas sztorit Omar Sy viszi a hátán, töretlenül.

Omar Sy élete

Omar feleségével, Héléne-nel (Fotó: Getty Images/Chesnot)

A színész magánélete kiegyensúlyozott: 5 gyermeke (Tidiane, Alhadji, Selly, Sabah és Amani-Nour) született első és egyetlen feleségétől, Hélène-től, akivel 2007-ben házasodott össze, de előtte már tíz évig együtt jártak, egyszóval igazi gyerekkori szerelem az övék.

Sztárinterjúk az nlc-n:

(Nyitókép: Getty Images/Andreas Rentz)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top