nlc.hu
Sztárok

Knézy Jenő legendás aranyköpései

Jó estét, jó szurkolást! – ezek voltak Knézy Jenő legzseniálisabb közvetítései

Mindegy, hogy olimpiai úszást, foci VB-t vagy Forma 1-et közvetített: Knézy Jenő kommentálásával minden sport zseniálisan élvezetes volt.
Knézy Jenő legendás közvetítései

Knézy Jenő 30 évig dolgozott a Magyar Televíziónál, 1999-től az MTV főmunkatársa volt, vezette a Telesportot, és sokunk számára a sportesemények az ő közvetítésével voltak az igaziak. A sportriporter 18 éve ment el, idén lenne 77 éves, de legendás aranyköpéseire, közvetítéseire még évtizedek után is emlékszünk.

Eric Moussambani „Visszafelé megy a gyerek!”

Eric Moussamban, becenevén az „Angolna” a 2000-es Sydney-i olimpián vált ismertté. Az egyenlítői-guineai úszó az olimpia előtt még soha nem látott 50 méteres medencét, és a 100 méteres táv utolsó 15 méteren már szinte az életéért küzdött. Kedvenc sportkommentátorunkkal, Knézy Jenővel együtt izgultunk azért, hogy túlélje a versenyt.

Fradi–Siófok meccs: „A büfés csak 10 szendvicset csinált, és nem biztos, hogy el tudja adni.”

Tény, a 22 évvel ezelőtti Fradi és a Siófok focimeccs nem tartozott a legnézettebbek közé, amit Knézy természetesen nem hagyhatott szó nélkül. A sportkommentátor Arany János Toldijából idézve a következőket mondta: „Egy, csak egy legény van talpon a vidéken – avagy az edző magányossága” – és valóban.

Brazília–Anglia VB meccs

Knézy attól is volt zseniális kommentátor, hogy együtt szurkolt a közönséggel, kimondta azt, amit mások csak maximum gondoltak, és úgy tudott tombolni, ahogy mi otthon, a kanapén. A 2002-es labdarúgó VB-n is akkora gólt kiáltott, hogy leesett a hajunk – és imádtuk!

Takagi kereke

Amikor azt gondoljuk, hogy Knézy Jenőhöz hasonló sportkommentátor már nem lesz, az azért is van, mert ő még a Forma1 legeseménytelenebb részét is úgy tudta közvetíteni, hogy akkor is a képernyők elé szegezte a nézőket. Itt épp Takagi Toranoszuke japán autóversenyző kerekének felfedezőútjáról elmélkedik.

Még több sport!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top