nlc.hu
Sztárok

Kenderesi Tamás barátnője

Ő a magyar úszó olimpikon, Kenderesi Tamás barátnője

Kenderesi már 19 évesen világklasszisokat úszott le, most pedig a tokiói olimpián egyéni rekordját akarja megdönteni. Barátnője is szurkol neki.

Kenderesi Tamás szerint a tokiói olimpián a legnagyobb ellenfele egy másik magyar, Milák Kristóf lesz.

“Sajtburesz”, azaz Kenderesi Tamás

Kenderesi Tamás a 2016-os riói olimpia idején még csak 19 éves volt, de már akkor hatalmas sikereket ért el. Bronzéremmel térhetett haza, miután az ötkarikás játékok előfutamában majd az elődöntőben is leúszta példaképét, a földönkívülinek is becézett Michael Phelps-et. Hozzá kell tennünk, hogy a döntőben Phelps-től mindössze 24 századmásodperccel, a japán Szakaj Maszatotól pedig csak 22 századdal maradt le. 

Kenderesi Tamás, úszó a riói olimpia után

Kenderesi a riói olimpiáról bronzéremmel tért haza
(Fotó: smagpictures)

A 24 éves úszót „Sajtburesz” néven is ismerik, ugyanis 5 éve, az olimpiai versenyszáma után a Csontdaráló című amerikai filmből idézett, amikor arról kérdezték, hogy érzi magát. Az úszó így felelt: „Rám férne most egy-két sajtburesz.”

Később, a 2019-es dél-koreai úszó világbajnokságon nem feltétlen a teljesítménye miatt került a címlapokra a sportoló, hanem egy koreai bárban törtét eset kapcsán is. A bárban dolgozó táncoslány azt állította, hogy a sportoló megfogta a fenekét, és feljelentette a rendőrségen.

Az úszó mellett akkori barátnője, a Győri ETO-ban kézilabdázó Szilovics Fanni az első pillanattól kezdve kiállt. Kenderesi végül írásbeli figyelmeztetést kapott.

A 2021-es tokiói olimpián a barátnője is szurkol Kenderesinek

A két sportoló azóta szakított, és bár tavaly ősszel a Tinderen feltűntek a sportoló fotói – mint kiderült, a képeivel csak visszaéltek, és nem az úszó regisztrált az ismerkedős appon. Azóta újra párkapcsolatban él egy Rebeka nevű lánnyal, akivel a fotók tanúsága szerint nagyon boldogok.

Az úszó idén, a 2021-es tokiói olimpián is 200 méteres pillangóúszásban indul, ahol a magyar Michael Phelps-szet, azaz Milák Kristófot tartja a legnagyobb riválisának. 2017-ben az akkor 17 éves Milák 100 méteres pillangón junior világcsúcsot javítva nyerte meg az ezüstöt a budapesti vizes VB-n, és 2 évvel később Michael Phelps 200 méteres pillangó csúcsát is megdöntötte. Kenderesi ma már nem szeret előre beszélni a céljairól, Tokió előtt úgy fogalmazott, hogy “szeretne eljutni a döntőig”.

„Van bennem izgalom, hiszen az olimpia mégiscsak a versenyek versenye, erre készültem régóta, és nagyon sokat gondoltam rá az elmúlt időszakban. Örülök, hogy végre eljött ez a pillanat, remélem, jó érzésekkel tudok majd haza is jönni. Sok mindenhez alkalmazkodni kell Tokióban, többek között ahhoz is, hogy nem lesznek nézők, csak hangszórókból megy majd a szurkolás. A nézők engem mindig ösztönöznek, remélem, a hiányuk nem fog érződni a teljesítményemen, mert mégiscsak a versenyzés a legfontosabb”- mondta a Nemzeti Sportnak.

Tudj meg még többet a hazai kedvenceidről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top