nlc.hu
Sztárok

Szente Vajkot felfüggesztett börtönre ítélték

Szente Vajkot felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

Egy költségvetési ügy miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot.
Szente Vajk

Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve – tudta meg az Index.

A lap birtokába jutott dokumentum szerint egy költségvetési ügyről van szó, amelyben több tettestárs is érintett. Ők szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Úgy tudni, Szente Vajk idén szerette volna megpályázni a Madách Színház igazgatói posztját, de végül nem adott be pályázatot. A színész-rendező – aki Dobó Kata új párja – közleményben válaszolt a portálnak:

„Egy édesanyám és általam vezetett családi vállalkozásunk könyvelése 8 és fél évvel ezelőtt számviteli hibákat vétett. A bíróság a károkozás tényét megállapította. A vállalkozás vezetőiként a könyvelés által elkövetett hibákért felelősséggel tartoztunk, és a kárt az utolsó fillérig megtérítettük. A bíróság a döntésével a jogkövetkezmények alól előzetesen mentesített, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, melyet ezúton a szerkesztőségnek eljuttatok. Ebben látható, hogy büntetlen előéletű vagyok és nem állok a közügyektől való eltiltás alatt. A Madách Színház vezetésére kiírt pályázaton nem a fentiek miatt nem vettem részt, hiszen jogszerűen pályázhattam volna. Döntésemet más szempontok befolyásolták.”

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Szente Vajk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top