nlc.hu
Sztárok

Felesége támogatta Tótka Sándort

Felesége segítette az olimpiai aranyhoz Tótka Sándort

Az olimpiai bajnok kajakozó felkészülését nagyban segítette a felesége, ő találta ki többek között Tótka speciális értendjét is.

Rengeteget köszönhet feleségének, Ágnesnek Tótka Sándor kajakozó, aki a kajak egyesek 200 méteres versenyében szerzett aranyérmet a tokiói olimpián. 

Az olimpiai bajnok a Blikknek elárulta: a koronavírus-járvány kitörésekor nejével egy vízparti nyaralóba költöztek Gyomaendrődre, ott edzettek, illetve közösen kitalálták, mit tehetnek még az eredményes felkészülés érdekében.

„Biztosak voltunk benne, hogy egy év csúszással megrendezik az olimpiát. Ezért külön elkezdtünk odafigyelni többek között az étkezésre, a helyes légzéstechnikára, a fizikoterápiára, valamint a mentális felkészülésre is” – mondta a sportoló.

Az aranyérmes Tótka Sándor

Az aranyérmes Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

„Nem véletlenül emelte ki a felesége szerepét, meghatározó volt. Ági biztosította számára a nyugodt hátteret, s például a speciális étrendjét is ő találta ki” – erősítette meg Tótka edzője, Hüvös Viktor, akinek az aranyérmes természetesen szintén nagyon hálás.

„Erre nincsenek szavak, felfoghatatlan ez a büszkeség és boldogság!” – írta közösségi oldalán Tótka-Kovács Ágnes, aki a lap megkeresésére szerényen közölte, hogy inkább a háttérben szeretne maradni.

Tokiói sikerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top