nlc.hu
Sztárok

14 kilót fogyott Rába Timi

14 kilót fogyott Rába Tímea, előtte-utána képet is posztolt

Rába Tímea egy év alatt érte el a kívánt eredményt!

Rába Tímea és családja egy évvel ezelőtt költöztek haza Teneriféről, hiszen a koronavírus újabb hulláma megakadályozta volna őket abban, hogy a szeretteikkel legyenek. A korábbi modell az elmúlt egy évben sokat dolgozott magán, a bezártság miatt erre volt is ideje: Rába Tímea 14 kilót fogyott és a sok kudarc után végre jól érzi magát a bőrében. Erről a közösségi oldalán osztott meg egy hosszabb bejegyzést.

„1 év, mínusz 14 kiló! El sem hiszem, hogy végre sikerült, annyi kudarc, rossz érzés, negatív kritika után! Mennyi pénz, az ilyen-olyan »csodaszerekre«! Amik persze semmit nem használtak! Hiába a drága étrend, edzésterv. Mert teljesen máshol volt a probléma. Folyamatosan híztam, hiába a mozgás, az odafigyelés a táplálkozásra, ami már odáig fajult, hogy enni sem akartam, mert ha ettem, folyamatos lelkiismeret-furdalás gyötört. Nőtt a hasam, a derekam és a karom egyre vastagabb lett. Azért írom ezt le Nektek, mert segíteni szeretnék azoknak, akik hasonló problémával küzdenek. A túlsúlyom miatt állandóan rosszul éreztem magam, csak bő ruhákban jártam, nem szívesen mentem sehova, önbizalom nulla. Elkeseredett voltam és csalódott. Amikor már nagyon mélyen voltam, Mariann barátnőm ajánlott nekem egy belgyógyászt, aki egy terheléses cukorvizsgálatot javasolt. Itt kiderült, hogy cukorintoleranciám és inzulinrezisztenciám van, ami gyógyszeres kezelést, teljes étrendváltást, és speciális mozgást igényel. Ez a betegség a cukoranyagcsere betegsége. A rezisztencia eredménye, hogy a sejtek nem tudják a cukrot a vérből felvenni, a cukor a vérben tehát felhalmozódik. Ez a vérben cukorproblémákat okoz. Tipikus tünete a meddőség és a túlsúly, azon belül is az alma típusú elhízás, az úszógumiszerű zsírpárnák megjelenése. Ez a betegség gyakran tünetmentes, de számos figyelmeztető jel is utalhat rá, mint például depresszió, hajhullás, belső nyugtalanság, alvászavar. Ha ezeket a tüneteket észlelitek magatokon, keressetek fel egy endokrinológust, aki segít nektek. Én már jó úton haladok, elkezdtem újraépíteni magam, a lelkem is lassan szárnya kap. Tanulom újra szeretni magam, ( bár ezzel mindig gondjaim voltak) akarom hinni, hogy mindenre képes vagyok” – írta a posztban Rába Tímea.

rába tímea

Rába Tímea 14 kilót fogyott (Fotó: Smagpictures)

Még több sztárhír: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top