nlc.hu
Sztárok

Manfred Stücklschwaiger akkor és most

Emlékeztek a Medicopter 117 sármos mentősére, Manfred Stücklschwaigerre? Nem hiszed el, mivel foglalkozik most

Az 56 éves Manfred Stücklschwaiger a színész- és televíziós munkái után találta meg igazán önmagát.

Manfred Stücklschwaiger  1965. január 21-én született Münchenben. 1989-től 1992-ig tanult színészetet és zenét a Stageschool of Music, Dance and Drama iskolában, Hamburgban. Azután kapott egy szerződést a Hannover Államszínházba és vendégszerepelt Ingolstadt és Saarbrucken színházaiban. Filmszerepet is hamar kapott, 1996-ban már játszott a „Workaholic” komédiában, Tobias Moretti és Christiane Paul színészekkel.

Medicopter 117, Manfred akkor és most

Manfred 1999-ben, a Medicopter 117 pilótájaként (Fotó: Getty Images/United Archives / Colaborador/ Getty Images

1997 és a Medicopter 117

A Medicopter 117 – Légimentők egy német-osztrák televíziós sorozat volt 1997-től 2003-ig, amit óriási siker övezett, csak Németországban átlagosan 6 millió néző követte. Az epizódok két helikopteres mentőcsapat kalandos hétköznapjairól szóltak. A bevetések során pilótáknak, orvosoknak, mentősöknek egyaránt életről és halálról kell dönteniük, és nem mindennapi beavatkozást igénylő helyzeteket kell megoldaniuk. Természetesen a sorozat szereplőiért, így Manfrédért is odáig voltak a nézők.

Medicopter 117 akkor és most

Ha a fél világ nem is, de Európa szerelmes volt beléjük (Fotó: Getty Images/United Archives)

Miután 2008-ban végett lett a sorozatnak, tett még egy kísérletet a televíziós világba való visszatéréshez, különböző epizódszerepeket vállalt tévésorozatokban, de végül egy egészen más területen teljesedett ki.

Stücklschwaiger több éve gyakorolja az Ashtanga (Vinyasa) jógát. Egy ideig Indiában is élt, ahol megtanulta a szakma minden csínját-bínját. A 2000-es évek közepén egy ideig az USA-ban is tartózkodott, ahol továbbképezte magát. 2011-ben alapította feleségével Osnabrückben a Support Yoga und Coaching céget, ami prezentációs coachingot és jógatanfolyamokat kínál, a mai napig ezt működtetik családi vállalkozásként.

Manfred Stücklschwaigernek egy lánya és egy fia született, családjával és feleségével, Gesche Tebbenhoffdal Osnabrückben élnek.

Medicopter 117 akkor és most

Manfred és családja (Fotó: geschetebbenhoff/Instagram)

Érdekesség, hogy a sorozatból nemcsak Manfred, Rainer Grenkowitz is hasonló utat választott. Ő öt évadon keresztül volt a sürgősségi orvos, Dr. Michael Lüdwitz. Ma már nem dolgozik aktív színészként, utolsó szerepét 2012-ben játszotta. Napjainkban Balin él, és az ottani jóga- és meditációs üdülőhely menedzsere.

Mi lett velük?

via

(Nyitókép: United Archives / Colaborador/ Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top