nlc.hu
Sztárok

Haakon norvég koronaherceg és felesége

20. házassági évfordulóját ünnepli a Haakon norvég trónörökös, aki egy pincérnőt vett feleségül

Sokan támadták őket miután megismerkedtek, de Haakon koronaherceg kitartott civil választottja mellett, és már húsz éve boldog házasok.
Mette-Marit és Haakon herceg

A 48 éves Haakon norvég koronaherceg, majd édesapját, az idős V. Harald királyt követi egyszer a trónon.  A trónörökös a kilencvenes években egy zenei fesztiválra ment szórakozni. Itt ismerkedett meg a pultosként dolgozó Mette-Marittal. A nőnek nem volt diplomája, pincérnőként dolgozott, mellette pedig egyedül nevelte korábbi kapcsolatából született fiát. Haakon nem tudta sokáig titokban tartani a friss kapcsolatot, a magazinok hamar kiszagolták a dolgot, és meg is írták, hogy a norvég korona várományosa beleszeretett egy civil, egyedülálló anyába. Ekkor derült ki az is, hogy Mette-Marit egykori párját kokainbirtoklásért és erőszakos bűncselekmények miatt elítélték.

Haakon azonban megmakacsolta magát, és kitartott választottja mellett. Mivel az apjának is kilenc évet kellett várnia, hogy engedélyt kapjon a házasságra, így teljes mellszélességgel kiállt fia mellett. Minden támadás ellenére Haakon eljegyezte szerelmét. Mette-Marit még az esküvő előtt kiállt a nyilvánosság elé, és beszélt a múltjáról, a családjáról, arról, hogy kipróbálta a drogokat, s a nép elnézését és bizalmát kérte. A trónörökös kereken húsz évvel ezelőtt, 2001. augusztus 25-én az oslói székesegyházban feleségül vette Mette-Marit Tjessem Høibyt. Házasságukból két gyermek született, de a herceg sajátjaként nevelni az asszony legidősebb fiát is. Mette-Marit pedig megszerette a norvég nép. 2018-ban derült ki, hogy a hercegné tüdőfibrózisban szenved, emiatt huzamosabb időt kórházban is töltött, de már jól van.

Nézd meg galériánkat a herceg eljegyzésétől 2021-ig!

Mette-Marit és Haakon herceg
Megnézem
Összes kép (12)

Koronások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top