nlc.hu
Sztárok

Balázs Andit csúfolták a suliban

Balázs Andit bántották az iskolában: „Megtapasztaltam ezt, hiszen mindig csúfoltak”

Balázs Andi a saját példáján keresztül próbál erőt adni mindazoknak, akiket csúfolnak, gúnyolnak, kirekesztenek.

Balázs Andit nemcsak kiváló színészi és szinkronszínészi munkája révén ismerte meg az egész ország, szókimondó személyisége miatt is emlékezetes maradt. A színésznő mindig kendőzetlen őszinteséggel beszél a világ dolgairól, köztük a bántalmazásról is, amelyből sajnos neki is kijutott annak idején.

„Régen is volt rá példa, hogy az iskolában, de már az óvodában is csúfolódtak, bántották egymást a gyerekek. Mindig könnyebben csapódnak ahhoz, aki megdobálja Zsófikát a homokozóban, hiszen akkor ők maguk is bandataggá válnak, nem kell attól tartaniuk, hogy velük is az történik majd, mint Zsófival. Megtapasztaltam ezt, hiszen mindig csúfoltak. Pufi voltam és szavalóversenyekre jártam. Különböző voltam, mint a többiek. Az én iskolai időmben ez úgy történt, hogy bántottak délután kettőig, aztán hazamentem, ahol mindezt csodálatosan fel tudtam dolgozni” – árulta el a Sláger FM-en Balázs Andi, aki nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos szerepe van a családi segítségnek az iskolai bántalmazások feldolgozásában.

balázs andi

Balázs Andi (Fotó: Smagpictures)

„Elképesztően szerencsés vagyok, hiszen a családom vigyázott rám, el tudtam nekik mondani, beszéltünk a történtekről. Édesapám mindig azt mondta, hogy nem az a lényeg, mit mondanak, hanem hogy ki. Mindig ez volt előttem, amikor az iskolában elkezdtek csúfolni. A baj az, hogy ez manapság nem ér véget délután kettőkor. A mai gyereknél folytatódik az online térben, rengeteg csatorna van, ahol ez tovább tud duzzadni. Négy éve tanítok szinkronszínészképzésen, az én órám az önbizalom-fejlesztés és önismereti óra. Itt is azt látom, hogy a gyerekek nem akarják ezzel terhelni a szülőket, kifogásokat keresnek, hogy miért nem mondják el a szüleiknek azt, hogy bántalmazzák, kirekesztik őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szülő informálódjon és törekedjen a gyerekkel való jó kapcsolat kialakítására, amiben nyíltan lehet beszélni ezekről a dolgokról is” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Balázs Andi. 

Sztárhíreink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top