nlc.hu
Sztárok

Demcsák Zsuzsa interjú a DWTS előtt, táncról és érzelmekről mesélt

Demcsák Zsuzsa: „Számomra az első perctől egyértelmű, hogy ki a főnök a párosunkban”

Demcsák Zsuzsa szombat este színpadra lép a Dancing with the Starsban – az idáig vezető útról és az életében történő változásokról mesélt nekünk.

Demcsák Zsuzsa elsőre nem mondott igent a Dancing with the Starsra, sokáig nem tudta elképzelni magát ebben a szerepben. Végül a családja győzte meg, amiért nagyon hálás, hiszen élvezi a próbafolyamatokat és alig várja, hogy megmutassa, mit tanult az elmúlt hónapokban. Számára a bizalom kialakítása volt a legnehezebb, de – ahogy az élet több területén – ebben is sokat fejlődött. 

Két év telt el a legutóbbi interjúnk óta, sok minden történt veled. Hogy vagy most?

Valóban sok jó dolog történt velem, sűrű volt az elmúlt két év, de nagyon élvezem. A munkámban és a magánéletemben is szárnyalok, minden szuper.

Demcsák Zsuzsa a DWTS sajtótájékoztatójára érkezik (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Demcsák Zsuzsa a DWTS sajtótájékoztatójára érkezik (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Amikor utoljára beszéltünk, éppen az Ázsia Expresszben láthattunk: akkor azt mondtad, pozitív irányba változott az életed és szeretnél még többet fejlődni.

Az a fajta belső és külső átalakulás, amin a műsor óta keresztülmentem, alapjaiban változtatta meg az életem. Egy olyan úton járok, amit nagyon szeretek és ez az út Ázsiában kezdődött. A férjem megismerésével átálltam egy másfajta életminőségre, a munkámban a maximumon pörgök és a privát életem is sínen van. A másik nagy változás, amin még mindig dolgozok, hogy igyekszem egyre jobban kimutatni az érzelmeimet és nem zárkózok be. Elfogadom az embereket olyannak, amilyenek. Sokkal nyitottabb lettem.

Úgy tűnik, nagyon élvezed a Dancing with the Stars előkészületeit, viszont korábban nem szerepeltél ilyesfajta produkciókban. Hogyhogy igent mondtál erre a műsorra?

Nem mondtam elsőre igent, sokat gondolkoztam rajta. Az elején csak azt láttam, hogy mennyi munkával és elfoglaltsággal jár ez a show, hiszen rengeteget kell próbálni. Abba is belegondoltam, hogy ha engem megkérnének, hogy készítsek fel egy olyan csapatot röplabdameccsekre, akik még soha nem fogtak labdát a kezükben, nem tudom, hogyan kezdenék neki. Nagyon nehéz elsajátítani egy sportot pár hónap alatt, főleg úgy, hogy eljön az idő, amikor ki kell állni mások elé és megmutatni, mit tudsz. Végül az győzött meg, hogy rájöttem, a tánc által kifejezhetem az érzelmeimet szavak nélkül, a testem segítségével – számomra ez egy óriási kihívás.

Demcsák Zsuzsa és Suti András (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Demcsák Zsuzsa és Suti András (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Ahogy te is mondtad, hamarosan nézők előtt is megmutathatjátok a sok gyakorlás eredményét. Milyen volt a felkészülés?

Alapvetően feladatorientált ember vagyok. Most az a célom, hogy megtanuljam a tánc nyelvével kifejezni magam. Az elejétől fogva úgy tekintettem a profi táncpartneremre, Suti Andrásra, mint a mesteremre. Időt és energiát nem sajnálva foglalkozik velem, ez egy óriási ajándék az élettől. Az, hogy egy ilyen sikeres sportoló, ennyi tapasztalattal ki akarja hozni belőlem a legjobbat, nagyon megtisztelő. Alázattal állok a versenyhez az első naptól kezdve, iszom Andris szavait. Persze nálam is vannak mélypontok, főleg azért, mert fejben viszonylag könnyen összerakom a koreográfiákat, de a testem nem mindig engedelmeskedik. Igyekszem ebben is javulni és a maximumot nyújtani.

Nagyon erős személyiség vagy, de a táncban a férfi irányít. El tudod engedni ezt a fajta kontrollt?

Ha ilyesfajta szakmaisággal és maximalizmussal találkozom, akkor fejet hajtok előtte és nem próbálok hősködni, vagy átvenni az irányítást. Számomra az első perctől egyértelmű, hogy ki a főnök a párosunkban.

Korábban említetted, hogy nehezen bízol meg az emberekben, viszont a tánc egyik alapja a bizalom. Sikerült ezen változtatnod az utóbbi időben?

Andrissal kapcsolatban is fokozatosan alakult ki a bizalom, mert bár én könnyen társalkodok, magamról mégis keveset árulok el. Az emelés a legjobb példa a tánc szempontjából, ugyanis ott át kell adnod magad a partnerednek, ami nyilván nem egy könnyű dolog. Ott csak tartanom kell magam, míg a partnerem dolgozik. Számomra az volt a legnehezebb, hogy ne kontrolláljam ezt a folyamatot. Volt egy áttörési pont, ami viszonylag hamar elérkezett, azelőtt azonban volt olyan, hogy álltam a próbateremben és potyogtak a könnyeim, hogy én ezt nem tudom megcsinálni.

Demcsák Zsuzsa: ,,Számomra az első perctől egyértelmű, hogy ki a főnök a párosunkban"
Megnézem
Összes kép (3)

Hogy érzed, milyen esélyekkel indultok a versenyben?

A partnerem az elején tisztázta, hogy nem foglalkozik azzal, mások hogyan táncolnak. Én azért szoktam nézni a többieket és fejben nagyjából összeraktam, hogy kik azok, akik hasonló szinten vannak, mint mi. Szerintem az idei mezőny összehasonlíthatatlan a tavalyival, itt tényleg mindenki éjt nappallá téve gyakorol, valamint – véleményem szerint – több az egymáshoz illő pár.

Krishan és a gyerekek mit szóltak, amikor közölted velük, hogy táncolni fogsz?

Az első pillanattól kezdve biztattak, hogy vállaljam el. Kérdeztem tőlük, szerintük illik-e hozzám, hogy egy élő műsorban táncolok, de mondták, hogy menjek és csináljam. Tudják, hogy nagyon szeretek táncolni, de ekkora közönség előtt nyilván még nem volt erre lehetőségem. Az volt az elsődleges célom, hogy a tánc iránti szeretetem végig megmaradjon, hiszen ez a műsor – a sok gyakorlás mellett – számomra egy kikapcsolódás és szeretném élvezni. Boldog vagyok, hogy végül igent mondtam, mert már a próbafolyamatokat is ajándékként élem meg.

Alig várja, hogy színpadra álljon és megmutassa, mit tanult az elmúlt hónapokban

Krishan és Zsuzsa (Fotó: Demcsák Zsuzsa Instagram)

A férjeddel is gyakorolsz?

Ő az első, akinek megmutatom a próbán készült felvételeket és ő az, aki még otthon is hajt, hogy még többet hozzak ki magamból és jobban mutassam ki az érzelmeimet.

Sűrű hónapok állnak mögötted: leforgattátok a Farm VIP 2. évadát és rengeteget készültél a DWTS-re is. Mennyi időd maradt a privát életedre?

Bevallom, most nem túl sok, a nyaram is nagyon sűrű volt, a vakációra sem volt időm ezúttal. Ez most egy ilyen időszak, de minden nehézségével együtt élvezem.

Mik a terveid a jövőre nézve?

A televíziózásban is több feladat várhat rám, de ezekről egyelőre nem beszélnék. A tévézés mellett tanítok beszédtechnikát egyéneknek és cégeknek, valamint influenszereknek és youtubereknek is. Sokan járnak hozzám. Ezt szeretném továbbfejleszteni és tanfolyam szintjén tanítani.

Még több sztárinterjú: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top