nlc.hu
Sztárok

Pataki Zita basalioma

Pataki Zitát bőrrákkal műtötték: „Ezért fontos a szűrés”

Korábban beszélt a rákos bőrelváltozásáról Pataki Zita, aki most túl van a műtéten.

Augusztusban mesélt arról Pataki Zita egy Reggeli-beszélgetésben, hogy a szokásos rutinvizsgálaton egy daganatot vett észre az orvos. 

„Azért mondom mindenkinek, hogy az anyajegyszűrés mennyire fontos, egy anyajegyszűrésen derült ki, de az orrom hegyén van egy kis pont, az egy basalioma, azt szeptemberben onnan le kell műteni, hiszen ez egy rákos daganat, csak nem terjed el, tehát ennyiben jóindulatú, és nem látszik. Nem megyek napra és védem krémekkel az arcomat.”

Pataki Zitát daganattal műtötték

Pataki Zitát daganattal műtötték

Hétfőn este megosztotta az időjós a fejleményeket: szerencsésen túl van a műtéten. 

„Azt hittem, a maszk vagy a szemüveg sértette fel az orromat. Vagy pattanás lehet… De nem múlt az aprócska heg. Néha varas volt, néha nem. Mivel rendszeresen, évente egyszer mindig megyek bőrgyógyászhoz, idén tavasszal megmutattam a doktornőnek. Kiderült, hogy nagy eséllyel basalioma van az orromon. (szövettan után lesz biztos.)
Kerestem egy kiváló plasztikai sebészt (dr. Molnár László ) és ma le is műtötte! Egyáltalán nem fájt, és gyorsan meg is volt! Víz, smink nem érheti egy hétig, vagyis szabadságon vagyok.
Figyeljetek! A rendszeres szűrés rendkívül fontos!! ♥️ Időben kell lépni, hogy ne legyen nagy a baj!! (bőrgyógyászat, nőgyógyászat, szemészet – nekem alap évente 1x) A basalioma Magyarországon a leggyakoribb bőrdaganat. Általában lassan növekszik, áttétet igen ritkán ad, ezért részlegesen rosszindulatúnak is nevezik.
A tumor leginkább a napfénynek tartósan kitett bőrterületeken, az arcon, a füleken, a kopasz fejbőrön, a mellkas, illetve a hát felső részén alakul ki. Az UV-B sugarak hatása a fehér bőrtípusúaknál fokozottabban érvényesül” – írta Pataki Zita a műtét után és a hashtagekből kiderül, hogy jól van.

A műtét után egy ideig kímélnie kell a bőrét, és így valószínűleg egy ideig nem látjuk majd képernyőn. Ma reggel jó hangulatban jelentkezett be a Reggeliben, ahol mesélt arról, hogyan működik a szűrés. 

„Kényszerszabadságon vagyok, egy hét múlva veszik ki a varratokat.”

Pataki Zita nagyon figyel magára: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top