nlc.hu
Sztárok

Helen Mirren fiatalon

Láttad már Helen Mirrent fiatalon? Most fogod!

A színésznő a hatvanas években kezdte a pályafutását, mutatunk róla néhány fotót abból az időszakból is.

Az orosz származású brit Helen Mirren még az 1960-as években, színpadon kezdte a karrierjét, nem sokkal később pedig már tévésorozatokban, filmekben is szerepelt. Az ötvenes éveiben járt már azonban, amikor a Alan Altman 2001-es Gosford Park című filmjének köszönhetően az egész világ megismerte. Alakítását a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták. Az ezt követő években olyan felejthetetlen szerepek következtek, mint I. Erzsébet az Elizabeth minisorozatban, illetve II. Erzsébet A királynő című mozifilmben, utóbbiért a legjobb színésznő kategóriájában kapott Oscart. 2012-ben Szabó István filmrendező Szabó Magda Az ajtó című regényéből készült filmjének főszerepét is eljátszotta.

Helen Mirren 2021

Helen Mirren 2021-ben (Fotó: Paul Best/Getty Images)

A 76 éves színésznőt gyakran és joggal méltatják amiatt, mert képes méltósággal és természetességgel viselni az életkorát, ahelyett, hogy görcsösen fiatalabbnak akarna tűnni, ellentétben a szórakoztatóipar számos szereplőjével. Ha eszünkbe jut, ragyogó, idősödő dívaként gondolunk rá. Fiatalkori képeket viszont ritkán látni róla, épp ezért némi kutakodásba kezdtünk és kerítettünk néhányat. Íme, így nézett ki Helen Mirren a húszas-harmincas éveiben:

Helen Mirren
Megnézem
Összes kép (6)

„Nem vagyok szép. Én nem. Figyelj, legyünk reálisak! Vannak szép emberek a világon, azt hiszem, mindannyian felismerjük őket. David Beckham például látványosan gyönyörű. Legyen szó férfiakról vagy nőkről, létezik az abszolút szépség. A 95 százalékunk azonban nem tartozik ebbe a kategóriába, más kategóriákba viszont tartozunk: érdekes, vicces, okos, bátor, inspiráló. Úgy értem, sok -sok különböző kategória létezik. Azt tanácsolnám, 20 évesen keresd meg a saját kategóriádat. Ne feledd, hogy nincs még egy ugyanolyan ember ezen a bolygón, mint te. Abszolút egyéniség vagy” – fejtegette a színésznő egy interjújában

Ilyenek voltak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top