nlc.hu
Sztárok

Barbara Bel Geddes fiatalon

Így nézett ki fiatalon a Dallas Ellie-je

A Dallas Ellie-jének szerepéből mind emlékszünk Barbara Bel Geddes-re. Most megmutatjuk, milyen bájos volt fiatalon a színésznő.

Barbara Bel Geddes 56 éves volt, amikor 1978-ban megkapta Ellie Ewing szerepét a Dallasban. Ez a produkció hozta meg számára a világhírt, és máig is a legtöbben ebből a szerepéből emlékszünk rá. 1978 és 1990 között a sorozat összesen 276 epizódjában tűnt fel, alakításáért megkapta az Emmy- és a Golden Globe-díjat is.

Barbara Bel Geddes

Ellie Ewing szerepében (Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images)

A színésznő még az 1940-es évek elején, a Broadway színházaiban kezdte a pályafutását, majd 1947-től filmekben is szerepelt. Debütáló filmjében, a The Long Night-ban Henry Fonda partnere volt. 1948-ban az Én emlékszem a mamára című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Később Alfred  Hitchcock Szédülés című alkotásában is játszott. Ezekből az évekből mutatunk róla néhány különleges fotót:

Barbara Bel Geddes
Megnézem
Összes kép (5)

„Ő volt a Dallas sziklája. Egy igazán kedves nő és csodálatos színésznő. Ő tartotta össze az egészet” – nyilatkozta róla egy alkalommal Jockey Ewing megformálója, Larry Hagman. – „Az ok, amiért részt vettem a sorozatban, hogy azt mondták, Barbara Bel Geddes fogja játszani az anyámat, én pedig azt válaszoltam: ez aztán a kiváltság. Természetesen vele akartam dolgozni.”

Bel Geddes a Dallas után visszavonult a színjátszástól és Maine állambeli Northeast Harbourban telepedett le, ahol másik nagy szerelmének, a képzőművészetnek élt, illetve két gyerekkönyvet is írt. Karrierjére visszatekintve egy interjújában úgy fogalmazott: „Mindig jól nevelt hölgyeket kellett játszanom, pedig nem vagyok jól nevelt és nem vagyok hölgy.”

2005-ben, tüdőrákban hunyt el. Hamvait egy egyszerű facsónakból szórták a birtoka közelében lévő öböl vizébe.

Ilyenek voltak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top