nlc.hu
Sztárok
Szilágyi István fiának tárgyalása

Szilágyi István fiának tárgyalása: A meggyilkolt színész is bántalmazó lehetett

Minderre elhunyt felesége felolvasott vallomása mutatott rá.

Kezdetét vette Szilágyi István fiának a tárgyalása. Szilágyi István fiát, Szilágyi Pétert vezetőszáron hozták a bíróságra, a bíró kérésére azonban meglazították a bilincset, holott magas kockázatot jelentő rabnak számít – írja a Blikk.

Szilágyi István gyilkossági ügyét még nem zárta le a bíróság

Szilágyi István gyilkossági ügyét még nem zárta le a bíróság (Fotó: smagpictures)

Az idén februárban elhunyt Humenyánszky Jolán vallomásának felolvasásával kezdődött a tárgyalás: “Peti éjszaka közénk feküdt, velünk aludt, ez gyakran megtörtént. Valamiért kiborult, szerintem magányos, nincs senkije. (…) Régebben is volt, hogy bántotta Peti az apját, akkor ököllel ütötte. Börtönben is ült akkor, és azon felül is többször bántotta az apját. Nem tudom, miért gyűlöli az apját.

A férjem engem is bántott, amikor fiatal volt, Petit is sokszor bántotta. A férjem egyszer úgy megütött, hogy kiszakadt a dobhártyám.

Az orvos megkérdezte, hogy teszek-e feljelentést, de nem akartam. Peti látta, ahogy az apja engem bánt, talán ezért haragudott rá. Az is lehet, hogy tőle örökölte, hogy erőszakos lett. Szegény fiam többször öngyilkos is akart lenni. Kést fogva fenyegetőzött, hogy szíven szúrja magát. Gyógyszereket szedett, de ha nem váltotta ki őket akkor ingerült lett” – hangzott el.

Fia, Péter több ponton is tagadta anyja vallomását.

Szilágyi Péter 2020. május 3-án a reggeli órákban az otthonukban egy kalapáccsal az édesapjára támadt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az idős édesapját kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta. A színész sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen elhunyt. Idén április elején a rendőrség lezárta az ügyet, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, így Péter ellen emberölés a vád, s minden esély megvan rá, hogy élete végéig rácsok mögött marad – írja a lap.

Olvass tovább az ügyben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top