nlc.hu
Sztárok

Vádemelés Szilágy István fia ellen

Vádat emeltek Szilágyi István fia ellen

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kértek életfogytiglant Szilágyi István fiára.

Vádat emeltek a tavaly májusban megölt Szilágyi István színművész fia ellen, aki különös kegyetlenséggel végzett édesapjával – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. Ibolya Tibor közleményében nem nevezte meg az áldozatot, de az emberölés dátumából és az elkövetés módjából kiderül, hogy a színész megöléséről van szó. A vádirat szerint az 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel XVII. kerületi családi házukban, ahol május 3-án reggel kalapáccsal az apjára támadt, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett a helyszínen meghalt.

A férfi korábban – ittasan – többször is bántalmazta édesapját, a sértett azonban nem akarta fia megbüntetését, egy korábbi eset kivételével nem is indult emiatt ellene büntetőeljárás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetés napján őrizetbe vette a férfit, és nyomozást folytatott ellene. 

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emelt, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre – olvasható a közleményben.

Az elkövetőt korábban elmegyógyintézetben is vizsgálták. „Jó helyen van most a fiam. (…) Ő rendes gyerek, csak művész, a művészek lelke más, mint az átlagemberé, sokkal érzékenyebb. Azt hiszem, bekattant”nyilatkozta akkor anyja, Szilágyi István özvegye. Nem sokkal élte túl férjét, Humenyánszky Jolán szobrászművész idén februárban hunyt el.

Szilágyi István és fia, Péter, valamint felesége, Jolán 2019-ben

Szilágyi István és fia, Péter, valamint felesége, Jolán 2019-ben

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top