nlc.hu
Sztárok

Sztáranyukák mesélnek a szülés utáni időszakról

„Nem szabad fogyókúrázni, a szoptatás az első” – ismert kismamák mesélnek

Igazi babadömping volt az elmúlt hetekben: megszületett Polgár Kriszta harmadik babája, Horváth Éva második kisfia, és Tápai Szabina harmadik gyereke is. Az nlc-nek arról meséltek, hogyan telnek az első hetek, és ki hogyan érzi magát a bőrében a szülés után.

Horváth Éva három hete adott életet második gyerekének, Alexnek. Az egykori szépségkirálynő és családja napirendje teljesen megváltozott.

„Már el is felejtettem Kristóf mellett, hogy milyen is egy csecsemővel, hogy a nap huszonnégy órájában ébernek kell lennem – mondja Éva. – De élvezem a babázás minden pillanatát. Az elején kicsit megijesztettek az orvosok, hogy háromóránként mindenképpen adnom kell enni a kicsinek. Többször fel is ébresztettem éjjel, mert féltem, hogy nehogy ne kapjon elég táplálékot. Aztán ahogy teltek-múltak a napok, rájöttem, hogy az igény szerinti etetés, amit Kristófnál is alkalmaztam, a legjobb megoldás. Így éjjel több órát is alhatok, ha Alex nem igényli a három óránkénti evést és napközben bármikor adhatok neki tejet. Most már bárhol és bármikor képes vagyok szoptatni a gyereket. Valamelyik nap a játszótér melletti padon adtam enni a babának. Egy kendőt használok, így teljesen takarva volt az egész etetés, viszont Alex nem sírt az éhségtől.”

Horváth Évi a terhessége elején szedett fel több kilót (Fotó: Horváth Éva)

Horváth Évi a terhessége elején szedett fel több kilót (Fotó: Horváth Éva)

A kétgyerekes anyuka úgy érzi, néhány hét elteltével kezdenek belerázódni a hétköznapokba. „Kristóf ismét jár óvodába, ez nagy segítség nekem. Délelőtt így a picivel kettesben lehetek. A párom viszi sokszor oviba a nagyot, illetve ő hordja úszni is. Úgy érzem, kezdünk tökéletesen összerázódni. A minap játszóházban is jártunk, most már nem aggódom a betegségek miatt sem, úgy vagyok vele, hogy nem zárhatom be azért a nagyot a házba, hogy ne kapjon el semmit. Bízom abban, hogy Alexet védi az anyatej, hiszen minden szükséges vitamint megkap. Tejem pedig van bőven, mint az első babánál.”

Évi az alakját sem félti, nem akar hirtelen lefogyni, most csakis a kisbabára koncentrál. „A súlyom egyáltalán nem érdekel, biztosan nem fogok fogyókúrázni. Az utolsó hónapokban alig tudtam enni a terhességem alatt, mert Alex annyira nyomta a gyomorszájamat, hogy két falattól is eltelve éreztem magam. Most, hogy megszületett, végre újra ehetek. Imádok enni, ezért most nem is foglalkozom azzal, hogy hány kiló vagyok. Még a mérlegre sem álltam rá, mióta kijöttünk a kórházból, mert nem érdekel a súlyom. Nemsokára úgyis minden rendeződik magától.”

Polgár Kriszta alig két hete adott életet harmadik gyerekének. A kis Lana tökéletesen egészséges, szülei szeme fénye. „Olyan érzések futnak bennem, hogy Lana már az utolsó gyermekem, és minden pillanatot szeretnék vele kiélvezni – mondja az egykori szépségkirálynő. – Nincs bennem semmilyen görcsösség, semmi félelem, mint a fiúknál volt. Most egyszerűen kihasználok minden együtt töltött pillanatot a kislányunkkal, mert tudom, hogy ilyen pici már nem sokáig lesz.”

Fotó: Polgár Kriszta Instagram

A délelőtti programunk Lanával az, hogy egy órát a szabadban tologatom (Fotó: Polgár Kriszta / Instagram)

„Szerencsére a szülés is nagyon jó élmény volt számomra. Az, hogy nem kellett az utolsó hetekben kórházban lennem, mint a fiúkkal, az maga volt a csoda. És minden úgy ment most, mintha a nagykönyvben lett volna megírva. Éjjel elfolyt a magzatvíz, mentünk a kórházba, pár óra múlva pedig már a karomba foghattam a kislányunkat. Egy napig tartottak bent csak, hamar haza tudtunk menni a babával, akit a fiúk első perctől imádnak. A napjuk fénypontja, ha hazaérnek a suliból és velünk lehetnek. Mi pedig hétvégén már el is kísértük őket Vincent focimeccsére, a távolból figyeltük őt. Nem akarunk semmiből kimaradni. Fontosnak tartom a napi sétákat is, a délelőtti programunk Lanával az, hogy egy órát a szabadban tologatom. Szerencsére van tejem is bőven, úgyhogy eddig minden a legnagyobb rendben zajlik. Hatalmas a boldogság a szívemben, nem is tudok betelni az érzéssel.”

Tápai Szabina és Kucsera Gábor harmadik gyereke a minap lett három hónapos. „Bellával minden gördülékenyebben volt, mint az első két gyereknél – mondja Szabina. – Igaz, két hétig Anyukám végig itt volt mellettünk, segített mindenben, mert a műtét után nehezebben ment nekem a regenerálódás, mint gondoltam. Gábor szülei is sokat jöttek hozzánk, szóval volt segítség bőven. Most pedig három hónappal Bella születése után azt kell mondjam, hogy Bella egy földre szállt angyalka, aki nyugalmat hozott hozzánk. Nagyon jókat alszik, jobban, mint Milla, aki már hároméves lesz, de még mindig felébred éjjelente. Élvezem az anyaságot, azt érzem, minden tökéletes körülöttem. Gábor reggeltől estig dolgozik, de reggel ő viszi Bencét suliba, Millát pedig oviba, így nekem nem kell elindulnom, ez nagy segítség. Napközben nagyrészt itthon vagyunk Bellával, és élvezzük a nyugalmat. Aztán délután indul az Anyataxi, így hívom. Felvesszük a tesókat és onnantól együtt vagyunk. Most minden időnket a gyerekek teszik ki. Gáborral éppen azt beszéltük, hogy most szülői életet élünk. Három gyerekre oda kell figyelni, sokszor a férjem kel fel éjjel Millához, ha nem tud aludni, hogy én a kicsivel alhassak. Szerintem jól működünk együtt, beállt a rend, és csak úgy pörögnek a napok. Azt veszem csak észre, hogy máris itt a hétvége, és eltelt egy újabb hét. A gyerekek pedig nőnek.”

Fotó: Tápai Szabina Instagram

Élvezem az anyaságot, azt érzem, minden tökéletes körülöttem (Fotó: Tápai Szabina / Instagram)

Szabina elégedett a külsejével is, nem görcsöl azon, mikor nyeri vissza az alakját. „Mivel szoptatok és van is tejem bőven, figyelek is arra, hogy mindig egyek. Nem szabad ilyenkor semmilyen fogyókúrát csinálni, ez nálam alapszabály. Mozogni viszont hat héttel a császár után elkezdtem. Sokat sétálok babakocsival és egy héten egyszer step órákra is járok. Ez nekem bőven elég, hogy újra az életem része legyen a mozgás. Aztán majd meglátjuk, mikor kezdek el jobban edzeni. Nem siettetem, elégedett vagyok az alakommal most. Szerencsére jó a genetikám is és a sportmúltam miatt könnyen megy majd a regenerálódás.”

Kismamák: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top