nlc.hu
Sztárok

5 magyar modell, aki Hollywoodban próbálkozott

Ez az 5 magyar szupermodell kipróbálta magát a filmekben is – De lehet valamelyikükből filmsztár?

Hollywoodban bevett dolog modelleknek nagy filmszerepeket adni. Így kezdte a karrierjét Cameron Diaz, Cara Delevingne, Rene Russo és Rosie Huntington-Whiteley is. De mi a helyzet a hazai modellvilág krémjével? Itthon is többen voltak, akik megpróbálták, de csak egyvalaki mondhatja el magáról, hogy neki igazán sikerült.

Görög Zita, a vámpírkirálynő

Egy fecske ugyan nem csinál nyarat, mégis kell ahhoz, hogy utána több fecske is merje követni az útját. Görög Zita kamera előtti erős jelenlétére a hazánkban forgató Len Wiseman rendező lett először figyelmes, aki egy mutatós vámpírkirálynő szerepét osztotta rá az Underworld című sok folytatást kapó filmben. A szerep nem volt nagy, de ahhoz elégnek bizonyult, hogy Zita kapjon pár lehetőséget, hazánkban és külföldön egyaránt. A B-kategóriás 8mm 2-t végül eléggé megbánta, és évekkel később már úgy nyilatkozott, hogy egy ennyi meztelenkedéssel együtt járó produkciót nem kellett volna elvállalnia, és az Underworld egyik folytatása sem hozta meg a nagy áttörést. Mivel a magyar filmekből sem épp a jobban sikerültekben mutatkozhatott (Szőke kóla, Fej vagy írás), Görög Zitának elege lett a filmiparból, és gyermeke születése után teljesen hátat fordított neki.

Görög Zita az Underworld folytatásában (fotó: Profimédia)

Görög Zita az Underworld folytatásában (fotó: Profimédia)

Cseh Anna Marie és a magyar filmek

Itthon talán Cseh Anna Marie gondolta a legkomolyabban azt, hogy a modellvilág csillogását a filmiparéra cseréli. Eleinte a magyar művészfilmes világ új múzsájának tűnt: A fény ösvényei és a Töredék című filmekben Törőcsik Mari partnereként játszhatott, akkor még Cseh Annamária néven. Ezután itt-ott kisebb szerepeket elcsípett külföldön is (például a legendás Law & Order című sorozatban), de csak később, a kislánya megszületése után határozta el, hogy a színészet az útja, amin tovább szeretne menni. Közben feltűnt az Ifjúság című Paolo Sorrentino filmben, de az eddigi legnagyobb színészi teljesítményét a Genezis című magyar film ügyvédjének szerepében nyújtotta, ami egyértelműen főszerep volt. Tavaly szerepelt egy olasz filmben, és kíváncsian várjuk, mit hoz majd a jövő.

Cseh Anna Marie a Genezis című filmben (fotó: HungariCom)

Cseh Anna Marie a Genezis című filmben (Fotó: HungariCom)

Mihalik Enikő Mundruczó-filmben

Listánk szereplői közül talán Mihalik Enikő az, aki a legkevésbé tűnik úgy, hogy komolyan gondolná a színészkedést. 2012-ben egy amerikai kisfilmben tűnt fel, majd 2017-ben Mundruczó Kornél Jupiter holdja című Cannes-ban bemutatott munkájában csodálkozott rá fürdőruhában a Jéger Zsombor alakította menekült szuperhősre, de ez is inkább egy olyan munkának tűnt a részéről, amit poénból vállalt el, mint valódi színészi szárnypróbálgatásnak.

Mihalik Enikő a Jupiter Holdjában (részlet a film előzeteséből)

Mihalik Enikő a Jupiter holdjában (részlet a film előzeteséből)

Nagy Réka és az Aranyélet

A Topmodell leszek egykori hazai győzteséről mostanában leginkább amiatt beszélünk, mert minden szombat este feltűnik a Dancing with the Stars szereplői között. Rékát a modellmunkák mellett nem a filmek, hanem a tévésorozatok világa találta meg. Komolyabb szerepe volt az Aranyéletben, ahol Vivienként az Olasz Renátó által játszott Márk kattant rá eléggé, de a Korhatáros szerelem Évájaként is láthattuk őt a második évad több epizódjában. Sajnos nem tudjuk, hogy ezeknek a próbálkozásoknak lesz-e folytatása később.

Nagy Réka a Korhatáros szerelemben (részlet az egyik epizód előzeteséből)

Nagy Réka a Korhatáros szerelemben (részlet az egyik epizód előzeteséből)

Palvin Barbara esete Herkulessel

Palvin Barbi magyar szemszögből nézve szinte maga Hollywood. A pasija, Dylan Sprouse egy sorozatsztár, egyfolytában nagy filmek vörös szőnyeges premierjein láthatjuk, jó néhány hollywoodi cimborája akad, elmondta már, hogy el tudja képzelni a jövőjét színészként. Ennek fényében kissé hervasztó tény, hogy eddig mindössze a hazánkban forgott Dwayne Johnson-film, a Herkules adott neki szerepet, de csak akkorát, hogyha rosszkor pislogsz a moziban ülve, már le is maradsz Barbiról. Nem értjük, mi hiányzik ahhoz, hogy Barbinak valaki adjon egy esélyt. Talán az is lehet, hogy ő maga sem akarja igazán? Mindenesetre párja, Dylan egyik filmjében, a Tyger Tygerben azért elvállalt egy mellékszerepet. Hogy lesz ebből színészkarrier?

Palvin Barbara a Herkulesben (fotó: imdb)

Palvin Barbara a Herkulesben (Fotó: imdb)

Olvasgass magyar modellekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top