nlc.hu
Sztárok

Gryllus Dorka és Simon Kornél kisebbik fiát becsempészték hozzájuk

Gryllus Dorka és Simon Kornél: “Somika megtartotta a titkunkat, olyan volt, mint egy igazi titkosügynök”

Az Álarcos énekes első versenyzőpárosa tegnap lepleződött le. Gryllus Dorka és Simon Kornél élvezték a forgatás minden percét, a titkukat pedig a kilencéves fiukkal osztották meg.

A tippekkel egy komplett lapot tele lehetne írni, ám egészen az elődöntőig alig hangzott el Gryllus Dorka és Simon Kornél neve az Álarcos énekesben. Utólag visszahallgatva a Lovag és Csacsi dalait, mintha azok is nyomok lettek volna, de utólag mindig könnyű ezeket megtalálni.

„Számtalan félrevezető nyom volt elrejtve az igaziak között, nem csodálom, hogy vakon voltak a Nyomozók” – mesélte a színésznő, aki komolyan felépítette a Lovag karakterét és kifejezetten élvezte, amikor férfiként bántak vele.

„Ez a tapasztalás volt az egyik legérdekesebb. Tényleg másképpen bánnak az emberek egy férfival, mint egy nővel, a tisztelet is másképpen nyilvánul meg. Egy egészen másfajta rezgés vett körbe addig, ameddig a Lovagot férfinak hitték.”

Kornél jól szórakozott a felesége alakításán, amikor például szándékosan megnézte a nőket, és a tartására is mindig ügyelt, hogy olyan férfiasan álljon. Dorkával ellentétben a színésznek nem volt kész terve, milyen karakter lesz a Csacsi.

A Lovag és Csacsi párosa az Álarcos énekes utolsó előtti adásában lepleződött le

A Lovag és Csacsi párosa az Álarcos énekes utolsó előtti adásában lepleződött le (Fotó: Sajtóklub)

„Az első adásban dőlt el minden. Iszonyú izgalommal kezdtem bele a produkció, a körülmények szokatlanok voltak, hogy nem láttam ki rendesen az álarcból, közben a koreográfiára is koncentráltam, és a magas feszültség túlmozgásossá tett. Rájöttem, hogy nem is kell ezt elrejtenem, így maradtam benne ebben a szerepben” – árulta el a színész.  Talán ennek is köszönhető a páros sikere, a közönség a Fináléba várta őket.

„Nagyon furcsa volt, hogy ennyire rajonganak a Lovagért és a Csacsiért. Talán nem hangzik nagyképűen, ha azt mondom, érezzük a mindennapokban felénk irányuló szimpátiát, de ez most túláradó volt. Tudom, hogy ez tulajdonképpen a jelmeznek szólt, ettől viszont még inkább éreztük Dorkával, hogy valóban a teljesítményünket értékelik az emberek és nem a múltunknak szól az elismerés.”

Dorka és Kornél külön ajándéknak élték meg, hogy ketten egyszerre vehettek részt ebben a kalandban. Sokszor dolgoztak már együtt, most viszont – a műsor jellegéből adódóan – sok időt töltöttek a többiektől elzárva, kettesben, az öltözőt is csak engedéllyel hagyhatták el.

„Kényeztettek bennünket, finom ételeket kaptunk, jó kávét, a várakozás közben Dorka elolvasott egy szövegkönyvet, én gitároztam, és igyekeztünk pihenni, ami azért ritka két gyerek mellett.”

Gryllus Dorka és Simon Kornél:

Két segítőt avattak be abba, hogy a műsorban szerepelnek, mert így tudták megoldani Áron és Soma felügyeletét. A titoktartás része amúgy egyáltalán nem okozott gondot a házaspárnak, csak az volt dilemma, mit mondjanak a nagyobbik fiuknak.

„Beavattuk Somikát, ő a szuperhős kilencéves nagyfiunk, és úgy tartotta a száját, mint egy igazi titkosügynök. Dorkával azt mérlegeltük, megéri-e elhitetni vele valami mást, hogy hova megyünk, mit dolgozunk, de arra jutottunk, óriási csalódás lenne neki, amikor megtudja, hazudtunk neki.”

Kornélra ráerősített Dorka is.

„Nagyon bízom, bízunk a gyerekünkben, komoly csávó, igazi nagyfiú már, aki pontosan érzi a helyzet komolyságát. Viszont már alig várja, hogy a haverjainak mesélhessen majd.”

A házaspár kisebbik fia, Áron a napokban lesz egyéves, és az Álarcos énekes forgatásán komoly logisztikát igényelt, hogyan tudják eljuttatni a színésznőhöz az etetések idejére.

„Ugye az teljesen egyértelmű volt, hogy nem állíthatunk be a stúdióba egy gyerekkel, ezért Áronkát kedves segítőink folyton becsempészték egy üres öltözőbe, ahova én átsurrantam. Nagyon tetszett neki a Lovag világító ruhája, és szuperül viselte az utazásokat” – emlékezett vissza nevetve a színésznő, aki álmában sem gondolta, hogy idáig jutnak a műsorban.

„Ott ült a zsűriben Ervin, akit még a főiskoláról ismerek, kizártnak tartottam, hogy nem lát át rajtam az első pillanattól. Amikor ő is férfinak nézett, az az élmény hatalmas volt. Végre valóban átéltem egy shakespeare-i jelenetet, hány embernek adódik ilyen az életében? Ott állsz a barátok előtt, egy maszk takar, férfinak adod elő magad, és ő elhiszi! Amikor kimondta, hogy szerinte Nagy Zsolt vagyok, magamban nevettem. Tényleg azt gondoltam, ez csak egy Shakespeare darab fantáziapillanata lehet.”

Gryllus Dorka és Simon Kornél:Nemcsak Dorka szórakozott jól a Nyomozók tippjein, hanem Kornél is. Különösen, amikor Ervin azt fejtegette, a Csacsi mozgásából arra következtet, legfeljebb 20-30 év közötti férfit rejthet az álarc, mert akkor ilyen energikus az ember. Pedig a jelmezek nehezek voltak, Dorka még akkor is úgy érezte, rajta van a páncél, amikor este az ágyában feküdt.

„Jó és rossz irányba is el tudjuk egymást vinni a közös munka során, ezúttal minden jól sült el. Amikor behisztiztem valamin, Dorka fegyelmezetten dolgozott tovább, ami engem is lenyugtatott. Nekünk ilyen a kapcsolatdinamikánk és most mindkettőnket feltöltött az Álarcos énekes. Mindig van a fejünkben valami közös munka, sokat is beszéltünk erről, és újult erőre is kaptunk. Ez kicsit olyan, mint az esküvőnk volt, amit minden évben mondtuk, hogy ’na majd idén összeházasodunk!’, aztán végül pont egy éve, tavaly került rá sor. Nem is mi lennénk, ha nem így lenne. Az első házassági évfordulón sem csaptunk emlékezetes ünneplést, de Áronka születésnapjára nagyon készülünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top