Sztárok

Ezekben a filmekben szerepelt a párjával együtt Gryllus Dorka

Egy színésznő, aki nemcsak a magyar film-, és sorozatrajongókat hódította meg. Gryllus Dorka úgy lett az ország, és Európa egyik elismert és sikeres művésze, hogy nem tette ki élete minden percét a kirakatba. Ám a mostani boldogságáról érthető, hogy beszámolt.

Gryllus Dorka azon kevés magyar színésznők egyike, aki külföldön is sikereket ért el, és minőségi munkát tett le az asztalra. Gondolt egy nagyot, és a kétezres évek elején nekivágott a világnak, két éve pedig hazatért, és kisfiával valamint a szintén színész párjával már Magyarországon él. Alig néhány hete debütált az RTL új sorozatában, most pedig kiderült, hogy hamarosan bővül a Simon-Gryllus család, hiszen a színésznő ismét várandós. Ennyi örömhír elég indok volt arra, hogy megnézzük, mire keresnek vele kapcsolatban a leginkább az emberek a neten.

Amire a legtöbben keresnek: Gryllus Dorka és Simon Kornél

Gryllus Dorka 2001 és 2006 között Geszti Péter felesége volt. Dorka ekkor már Németországban dolgozott színésznőként. Magánéletük persze nagyon érdekelte az embereket, ám ők ma is csak nagyon ritkán beszélnek, arról a lezárt időszakról. „Nem ment ez a távházasság nekünk, de a jó viszony azóta sem szakadt meg köztünk” – mondta még 2018-ban Geszti Péter.

Dorka és Simon Kornél a Pinceszínházban próbálták a Varsói melódia darabot, és a munkák során megkedvelték egymást. A premieren már tudták: szeretik egymást.

„Utána egy kicsit próbáltunk még menekülni, én visszamentem Berlinbe. De amikor a mama eltörte a kezét, hazajöttem, és azóta együtt vagyunk” – mesélte korábban a Nők Lapjának a színésznő, aki két évvel később, már a közös gyereküket hordta a szíve alatt. A házaspár első fia 2012 tavaszán született meg. Ekkoriban Dorka – bár hazajárt különböző munkák miatt-, alapvetően Németországban élt, és remek szerepeket kapott. Simon Kornél pedig hatalmasat villantott az HBO Társasjáték sorozatának első, majd második évadában, ami óriási siker lett.

A Berlin-Budapest jövőkép azonban megnehezítette a mindennapjaikat. Mindössze egyszer beszéltek kapcsolatuknak ezen nehezebb, kezdeti időszakáról, amikor telefonon keresztül szakítottak, de végül Kornél egyetlen szóval megerősítette Dorkában, hogy őt akarja.

A Németországi szakmai sikerei után, 2017-ben Dorka végleg hazaköltözött. ,,Amikor itthon kiszállok a repülőből, mindig megnyugszom. Csak beleszagolok a levegőbe, és máris tudom, jó helyen vagyok…Budapest lett a közös otthonunk. Soma is itt kezdi kialakítani a saját kis világát, itt jár óvodába és dzsúdóedzésre, jövőre pedig itt kezd iskolába járni. Amíg pici volt, többet ingáztunk, még jobban lehetett mozdítani őt is. Szereti Berlint, de most itthon van az ő életének a központja”– mondta a BEST magazinnak a színésznő, aki akkor azt is sejtette, hogy hamarosan kimondja az igent párjának. Egy évvel később aztán egy közös sorozat is érkezett az életükbe, ez volt a Viasat3-on futó Ízig-vérig. Dorka és Kornél korábban már mozifilmben is játszottak együtt, az volt a 2015-ös Víkend.

Amire a legtöbben keresnek: Gryllus Dorka gyereke

Gryllus Dorka első gyereke 2012-ben született, a kisfiú a Simon Soma nevet kapta szüleitől. Sem Dorka, sem pedig Simon Kornél nem azok a fajta ismert emberek, akik gyakran mutogatják gyereküket a magazinokban. Olykor-olykor azért kivételt tettek, például a színésznő korábban említett hazaköltözése esetén, amikor a BEST magazinban szerepeltek. Amikor két évvel ezelőtt az nlc. arról kérdezte Gryllus Dorkát, hogy könnyebb-e szabadúszóként összeegyeztetni a családot és a színházat, így fogalmazott.

„…próbálod a prioritásaidat valahogy tisztán tartani, de ez nem mindig könnyű, mert ma már a 24 órás elérhetőség és a 12 órás munkanap a jellemző.”

Gryllus Dorka 47 évesen gyereket vár, Simon Kornéllal mesélnek

Az első pocakos fotó a Story címlapján

Soma ma már nyolcéves, édesanyja pedig az RTL új, Apatigris című sorozatában játszik. Senki nem számította arra az örömhírre, még maga a 47 éves színésznő sem, amit néhány héttel a premier után osztott meg rajongóival. „43 évesen még azt hittem, talán lehetek kétgyermekes édesanya, 45 évesen viszont már úgy éreztem, itt az ideje elengedni a dolgot. Épp ezért most, 47 évesen alig fogtam fel, hogy mégis csak megadatik nekünk. (…)9 év várakozás után mégis csak érkezik Soma kistestvére” – újságolta el a boldog hírt Gryllus Dorka, aki ismét kisfiút hord a szíve alatt.

Amire a legtöbben keresnek: Gryllus Dorka filmek

Gryllus Dorka Németországban és itthon is számos sikeres sorozatban és moziban szerepelt. A legfrissebb a korábban már említett Apatigris, amit az Ízig-Vérig előzött meg, amiben párjával együtt játszott.

Amikor először olvastam a forgatókönyvet, akkor az elején azt gondoltam, hogy ne már, megint a férfi csalja meg a nőt egy fiatalabb csajjal, megint a pasi zseni, persze… Nem lehetne fordítva? Egy zseniális nő, aki megcsalja egy fiatal sráccal a pasiját? Aztán, ahogy tovább olvastam, rájöttem, hogy talán az alapfelvetés tényleg tipikusnak mondható, de ami ezután jön, már korántsem mondható szokványosnak. Igenis Magyarországon 2019-ben egy érvényes probléma, hogyan áll fel egy nő egy ilyen helyzetből, és képes-e önállóan is helytállni” – mondta a bemutató után.

Simon Kornél és Gryllus Dorka az Ízig-vérigben (Fotó: VIASAT3/SÁGHY TÍMEA)

Simon Kornél és Gryllus Dorka az Ízig-vérigben (Fotó: VIASAT3/SÁGHY TÍMEA)

Németországban is sikerült igazán nagy sikereket elérnie. Főleg 2005 után a Berlinale Filmfesztivál, ahol külföldi, fiatal tehetségéket mutatták be, és az ezzel járó ismeretségeket később sikerült kamatoztatnia a német filmes világban. 2007-ben már az Irina Palm című film fontos szerepében tért vissza a fesztiválra, ahol hatalmas sikert aratott.2009 és 2019 között volt visszatérő szereplő a Tetthely, a CopStories és a Der Staatsanwalt sorozatokban, hogy csak néhányat említsünk. Legutóbb a haza mozikban A hentes, a kurva és a félszeműben, a Brazilokban és a Víkendben is láthatták a nézők. Érdekesség, hogy Simon Kornél és Gryllus Dorka kisfia a Víkend forgatásán még kicsi volt, és nem szerették volna a szülők otthon hagyni, így ment velük a munkálatokra.

„A gyártás és a stáb mindig megszervezték, hogy a közelemben lehessen. Iszonyú kedves volt mindenki, és külön kiemelném Bélát, a sofőrt, aki a kisfiam kedvence volt. Volt egy pótnagymamánk is, Anna, de segített Kornél mamája is”- emlékezett vissza arra az időszakra a színésznő az nlc-nek.

Víkend (2015)

Dorka és Kornél a Víkend c. filmben (Fotó: vikendfilm.blog.hu)

Amire a legtöbben keresnek: Gryllus Dorka édesapja

Édesanyja Kőváry Katalin Jászai Mari-díjas rendező, édesapja pedig Gryllus Daniel Kossuth-díjas zenész Amikor arróll kérdeztük, hogy szerinte előnye volt e a pályáján az, hogy tudták: kik a szülei így felelt. „A pályám elején be kellett bizonyítanom, hogy én önmagamért vagyok valaki, de később megéreztem, hogy előny is lehet ez a kredit: hogy sokadik generációja vagy egy, az emberek által elismert családnak.”

Szerelmesek, akik együtt dolgoztak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top