nlc.hu
Sztárok

Nyári lányok akkor és most

Nyári Edit és Alíz: nem ikrek, mégis elválaszthatatlanok

„Olyan, mintha ikrek lennénk, csak éppen van köztünk 3,5 év” – nyilatkozták egyszer az ismert zongoraművész, Nyári Károly lányai, akiket egy tehetségkutató-műsornak köszönhetően ismert meg az ország, és ennek már bizony több mint tíz éve.

A Nyári családnál elmondható, hogy az alma nem esik messze a fájától, Nyári Károly gyermekei is mind zenével foglalkoznak, 22 éves fia maga is zongoraművész, két lánya, a most 32 éves Alíz és a nála három évvel idősebb Edit pedig énekesnőként lettek ismertek. A testvéreknek természetesen már gyermekként is a zene volt a mindene, a színpadi szereplés is az életük része volt, állításuk szerint 8-12 éves korukban tudatosult bennünk, hogy ezt szeretnénk választani hivatásunknak. A szélesebb közönség pedig akkor figyelt fel rájuk, amikor a 2010-ben az első magyarországi X-Faktorban Summer Sisters néven bejutottak az élő műsorba. A lányok a megmérettetésre egyébként külön jelentkeztek, de a mentorok csak duóban engedték őket tovább.

Nyári csalás

Nyári Károly két lányával 2009-ben és 2019-ben (Fotó: Smagpictures.com / Piroska Olajos/Lilla Szabó)

A lányoknak Malek Miklós lett a mentoruk, és ugyan hamar kiestek, de nem adták fel, úgy döntöttek, továbbra is együtt szeretnék építeni a karrierjüket. Első közös daluk, az Éld át igazi rádiós sláger lett, ahogy következő számuk, a Pont jó is, 2013 decemberében megjelent első albumuk, Let This Love címmel. 2014-ben lehetőségük nyílt, hogy az album angol verzióját bemutassák Hollandiában is.

Az évek során rengeteg fellépésük, koncertjük volt, rendszeresen énekelnek édesapjuk nagyszabású koncertjein, és olyan televíziós műsorokban lehetett találkozni velük mint például a Sztárban sztár. Korábban azt nyilatkozták, kapcsolatuk valóban különleges, hiszen nyoma sincs köztük a testvéri rivalizálásnak, féltékenység helyett inkább inspirálják egymást, és együtt szeretnek a legjobban dolgozni. „Mi is mindig szoktuk mondani, hogy tényleg olyan, mintha ikrek lennénk, csak éppen van köztünk 3,5 év. A legnagyobb szeretetben, nagyon jó testvérekként nőttünk fel, mindig egy hullámhosszon voltunk. A közös karrierünk ’97-ben kezdődött el, amikor mind a ketten bekerültünk egy musical előadás-sorozatba, mint gyerekszínészek. 3 éven keresztül, heti három alkalommal léptünk fel az előadásokon a Pesti Vigadóban, de több külföldi turnén is jártunk ezzel a sikeres produkcióval. Már akkor is volt arra lehetőségünk, hogy akár együtt is felléphettünk” – mondta Nyári Edit egy interjúban. 

Nyári család
Megnézem
Összes kép (6)

És ugyan régóta közös úton járnak, azért voltak olyan szakaszok, amiket egyedül tettek meg. „Annak ellenére, hogy az igazán nagy mérföldköveket együtt tettük meg, külön is volt egy-egy lépésünk vagy olyan utunk, amin csak egyikünk járt. Egy-egy szerep, amit csak egyikünk játszott vagy akár a szóló dalok és fellépések, de valahogy ez mindig kiegyenlítődött” – mesélte Nyári Edit egy, a PetőfiLIVE-nak adott interjúban, amiből az is kiderült, hogy míg ő rajong a klasszikus zenéért, olyannyira, hogy még a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának klasszikus énekművész szakára is jelentkezett, addig húga szíve a jazzhez húz. „Emiatt a lemezeink is úgy készülnek, hogy mindig vannak rajta szóló dalok is. A fellépéseken is mindig láthat és hallhat minket külön szóló dalokban is a közönség. Az elmúlt egy évben pedig nekem előtérbe került a szóló éneklés, hiszen Editnek most az anyaság a legfontosabb” – tette hozz Nyári Alíz.

Nyári Edit 2018-ban összeházasodott Dráfi Kálmánnal, a következő évben pedig megszületett első gyermekük, Dráfi Kálmán Emánuel, akinek Nyári Alíz lett a keresztanyukája. „A legfőbb inspirációm a kis Kálmánka, Edit kisfia, a keresztfiam, aki idén már kétéves. Annyi szeretetet tud adni, aminél nem tölt fel jobban semmi más” – nyilatkozta 2021 nyáron nővére kisfiáról a Duna Televízió magazinműsorában. Hamarosan újabb taggal bővül a család, Nyári Edit ugyanis második gyermekükkel várandós. „…megszállt egyfajta végtelen nyugalom, hiszen álomszerű átélni, ahogy növekszik bennem egy élet. Kisfiam, Kálmánka annyira édes és okos, már nagyon várja a kistestvére érkezését. Ahogy egyre jobban növekszik a hasam, ő is úgy kezdett el hozzá egyre többet beszélni.” 

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top