nlc.hu
Sztárok

Hova tűnt Coolio?

Hova tűnt Coolio a Gangsta’s Paradise óta? Kapaszkodj, főzőműsort indított!

Coolio, a vicces hajú rapper a 90-es években gigasztárnak számított, de az utóbbi években szinte egyáltalán nem hallani róla. Utánajártunk, mi történt vele, és nagyon meglepődtünk.

A rapper zenéi nélkül nem volt sem házibuli, sem szombat esti diszkó a 90-es években, aztán szépen, és nem is olyan lassan a feledés homályába merült. Legalábbis itthon.

Coolio, akit a hajáról ma is felismernénk

Az 58 éves rapper a művésznevét még az iskolában kapta egy olyan énekes után, aki biztosan eszedbe sem jutna, ha Cooliora gondolsz: Julio Iglesias utén ő lett Coolio Iglesias, amiből a Coolio maradt fenn az utókornak. Sok rapperhez hasonlóan Coolio is megküzdött a drogfüggőséggel, fiatalon dolgozott repülőtéren biztonsági őrként, volt önkéntes tűzoltó is, de valójában mindig is a zene érdekelte. Már a Gangsta’s Paradise slágere előtt is rappelt, de az igazán nagy áttörést ez a szám hozta meg a számára: 1994-ben jelent meg a második albuma, aminek a világhírnevet köszönheti.

Coolio akkor és most

Coolio 1994-ben és napjainkban
(Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images és Mindy Small/FilmMagic/Getty Images)

20-25 éve Coolio-t az egyik legtehetségesebb rapperként tartották számon, akit a rajongók és a zenei élet is elismert. Bár, a Grammy-díjas zenész több albumot is készített, egyik sem volt olyan sikeres, mint a Gangsta’s Paradise. Az 1997-es My Soul című albuma például már csak a 39. helyezésig jutott a Billboard 200-as listáján.

A rapper belekóstolt a filmiparba is, ami nem egyedülálló, hiszen Ice Cube, Tupac Shakur és 50 Cent is szerepelt filmekben. A zenész fel-feltűnt sorozatokban, mozifilmekben, és saját valóság show-t is kapott, de Coolio neve a 2000-es években már ezektől sem ragyogott fényesebben, de tény, hogy az USA-ban folyamatosan foglalkoztatták. Tegyük hozzá, már csak a frizurája miatt se lehet egykönnyen elfelejteni – az évtizedek alatt kevesebb lett a haja, de az egyedi stílusáról nem hajlandó lemondani.

Coolio haja

A ritka pillanatok egyike, amikor Coolio fésűt használt
(Fotó: SGranitz/WireImage/Getty Images)

Rapperből konyhatündér

Miután Coolio kiadója már nem szerződött a rapperrel tovább, saját erőforrásaiból adott ki lemezeket, de ezek sikerei már elmaradtak attól, amit a 90-es években produkált. Utoljára 2019-ben jött ki új dallal Nobody Foolio címen.

A magánéletében mondhatni, termékenyebb volt az évtizedek alatt: Coolio minden idők 10 legjobb szeretője közé sorolj magát, és bár az állítását nem tudjuk bizonyítani, önmaga reprodukciója tény, hogy jól sikerült, ugyanis 10 gyermeke született. Csak egyszer nősült: Josefa Salinas-szal 1987-ben ismerkedtek meg, majd 9 év után összeházasodtak, és 3 évre rá elváltak. 4 közös gyerekül született: Artisha Ivey, Brandi Ivey, Artis Ivey, és Jackie Ivey.

Coolio és ex-felesége
Megnézem
Összes kép (5)

A nyilvánosság előtt csak kevés kapcsolatát vállalta a rapper, de nagy playboyként tartják számon, nem egyszer több barátnője is volt párhuzamosan. Az évek alatt 10 gyerekig meg sem állt, így a házassága után még további hat gyerek is odateheti a neve mögé az Ivy vezetéknevet: Grtis, Zhaneand, Milan, Darius, Kate és Shayne.

Azt már megszokhattuk, hogy a hírességek nagy része több lábon áll, de még ezt figyelembe véve is meglepő, de kifejezetten jópofa döntés volt, hogy beállt konyhatündének. Először Martha Stewart hívta meg a műsorába egy közös főzésre. A rappernek olyannyira megjött a kedve a konyhai léthez, hogy 2008-ban Cookin’ with Coolio címmel saját főzőműsort is indított, és szakácskönyvet is írt A gettó gourmet – 5 csillagos ételek 1 csillagos árért címmel. A Dead Crow Pictures által készített sorozatban a gettó Martha Stewartjaként aposztrofálták.

Coolio Instagramja nem a legaktívabb, de rendszeresen posztol, amiből egyértelműen kiderül, hogy még most is koncertezik, és néha összefut egy-egy általunk is jól ismert arccal:

Tudj meg még többet a kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top