nlc.hu
Sztárok

Dwayne Johnson családja

Dwayne Johnson: „A Szikla” nem csupán egy nagyon izmos színész – királyi vér csörgedezik az ereiben

Dwayne „The Rock” Johnson közel az ötvenhez olyan formában van, hogy könnyedén lepipálja a nála 20 évvel fiatalabbakat is. De honnan indult „A Szikla”, amikor még nem ismertük a nevét?

A szamoai gyökerei büszke Dwayne Johnson a hawaii Honoluluban nőtt fel, édesapja afroamerikai – akit tavaly veszített el –, édesanyja, Ata Fitisemanu Maivia királyi vérvonallal rendelkezik  emiatt a szamoai király, Malietoa Tanumafili II nemesi címet adományozott Johnsonnak. A középiskola egy részét már az USA-ban végezte el, ahol az amerikai futballcsapat és az atlétikai csapat tagja is volt.

Dwane Johnson akkor és most

A Szikla 1999-ben és most
(Fotó: Frank Micelotta/Getty Images és Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)

A sportot az egyetemen sem hagyta abba, és a Miami Egyetem focicsapatának, a Miami hurrikánok sztárja lett. A kriminológia és fiziológia szakon végzett, eredetileg azonban birkózó akart lenni, ugyanis édesapja és nagyapja is az ökölvívásban jeleskedett. Végül a WWF pankrátora lett, ami a világhírnevet is meghozta a számára. Itt vette fel a „The Rock” nevet is, amit azóta is használ.

Első filmes szerepe az Azok a 70-es évek show-ban volt – ha erre nem is, de első moziszerepére sokan emlékezhetünk: A múmia visszatér – A Skorpiókirály című filmben láthattuk a kigyúrt ex-pankrátort. Johnson tökéletes akcióhősnek bizonyult, ugyanis a sportmúltját nagyon jól tudta hasznosítani élete első mozifilmjében – az összes kaszkadőrjelenetben ő látható. Innentől kezdve sorra kapta a filmszerepeket: Az Amazonas kincse, az Emelt fővel, az Erőpróba, a Gyerekjáték, a Fogtündér, a Pancser Police és a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmek itthon is nagy sikerrel futottak. Az utóbbi mozi folytatásában az eredeti tervek szerint részt vett volna Johnson, de a forgatáson nem jöttek ki jól Vin Diesellel, és utána sem sikerült tisztázni a konfliktusukat, így több Halálos iramban-filmben nem láthatjuk „A Sziklát”.

Dwane Johnson, a pankrátor
Megnézem
Összes kép (4)

2007-ben a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, úgy, mint az élete első főszerepéért legnagyobb fizetést kapó színész: ez pedig nem kevesebb volt, mint 5,5 millió USA dollár. A fizetésére azóta sem panaszkodhat, hiszen 2019-ben és 2020-ban is Hollywood legjobban fizetett színésze lett, 1 év alatt 87,5 millió dollárt tehetett zsebre. Ez azonban nem csupán a filmszerepekért kapott összeg – az Instagramján reklámozott termékekért kapott díjak is szépen hoznak a konyhára.

Legutóbb a Dzsungeltúrában láthattuk, a Netflixen novemberben jön a Különösen veszélyes bűnözők akció-vígjáték, amiben producerként is jegyzik, és már készül a következő szerepére, a Black Adamre, aminek köszönhetően még magához képest is nagyon kigyúrta magát.

Dwane Johnson igazi apafigura

Habár Johnson nagyon is megtehette volna, hogy igazi csajozógéppé válik, mégsem ezt az utat választotta. Egészen fiatalon, még az egyetemen ismerkedett meg első feleségével, Dany Garciával, akivel 1997-ben össze is házasodtak, és 2007-ig voltak egyött. Egy lányuk született, a most 20 éves Simone Alexandra.

Dwane Johnson első felesége
Megnézem
Összes kép (4)

Johnson sokáig nem szomorkodott a válása miatt: második feleségével, az énekesnő Lauren Hashiannel 2007-ben ismerkedtek meg, és 2019-ben összeházasodtak. Két gyermekük született: 2015-ben Jasmine, majd 2018-ban Tiana Gia. 

„A Szikla” tipikus esete a nagy testben még nagyobb szívnek: kifejezetten fontosnak tartja a jótékonykodást. 2006-ban hozta létre saját alapítványát, a Dwayne Johnson Rock Alapítványt, ami halálos beteg gyermekekért végzett közhasznú munkájáról ismert.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top