nlc.hu
Sztárok

Christina Aguilera gyerekei és családja

Christina Aguilera arca teljesen megváltozott – a 40 éves énekesnőre alig lehet ráismerni

Amióta Christina Aguilera kiszabadította a dzsint a palackból, azóta ontja a slágereket, 22 év után sem áll le, és nagyon jól teszi. A plasztikai műtétekkel viszont felhagyhatna.

A zseniális énekesnő már több mint két évtizede a pályán van, ez idő alatt láttuk platinaszőke és fekete hajjal is, extra vékonyan és telten is, egy biztos: mi mindenhogyan szeretjük, zseniálisan énekel. Egy dolgot azonban nem tudunk szó nélkül hagyni: az arcát, ami a szépészeti beavatkozásoktól kezdi elveszíteni az eredeti formáját.

A szakma szerint túlénekli a dalokat, mindenki más imádja

Christina Aguileráról 1999-ben még azt gondolhattuk, hogy egy tini, aki Britney Spears utánzata, de gyorsan kiderült mindenki számára, hogy a két énekesnő stílusa nagyon is különbözik egymástól.

Christina Aguilera akkor és most

Aguilera 20 év különbséggel
(Fotó: Fred Duval/FilmMagic/Getty Images és Steve Granitz/WireImage/Getty Images)

A hatszoros Grammy-díjas Aguilera kolléganőjéhez hasonlóan már gyerekként is ismert volt: rendszeresen szerepelt a Disney csatorna The New Mickey Mouse Club című műsorában, ami akkoriban a sztárrá válás előszobája volt. 18 évesen már ő énekelte a Mulan betétdalát, és alig telt el egy év, a nevét már az egész világ ismerte: a rádiókban és a zenecsatornákon non-stop a Genie in the bottle, a What a girl wants és a Come On Over Baby című dalok szóltak.

22 éves korára már teljesen más stílust képviselt, mint amivel debütált – elmondása szerint az első albuma egyáltalán nem tükrözte a személyiségét, sem azt a zenei ízlést, amit képviselni kívánt. A második albuma – amiről a Dirty, a Beautiful és a Fighter a legismertebbek – valóban nagyon eltért az addig megszokottól, később pedig a Candymannel vagy akár a Moves like Jagerrel tovább cizellálta a stílusát.

Christina Aguilera karrierje kezdetén
Megnézem
Összes kép (5)

Az énekesnő legnagyobb példaképei közé tartozik Etta James – akinek az At Last című számot köszönhetjük -, Madonna, Janet Jackson, Whitney Houston és Aretha Franklin is. Így az sem meglepő, hogy a zenében a soul, a jazz és blues a szíve csücske, és ezen stílusok elemeit a saját dalaiba is belecsempészte.

Aguilera hangja kétség kívül zseniális, Celin Dion korának legtehetségesebb énekesnőjének nevezte, a szakma mégis sokszor kritizálja, mondván, hajlamos túlénekelni a dalokat.

A rajongókat és a legtöbb pályatársát ez egy cseppet sem zavarta, sőt! Rengeteg duettet énekelt Ricky Martintól kezdve a Maroon 5-on át Pinkig és Andrea Bocelliig, és mindegyik a toplisták élén maradt hosszú ideig.

Ami pedig a magyar vonatkozást illeti – mert természetesen van: a Woohoo című maxilemeze ugyan nem aratott elsöprő sikert, inkább a feledhető kategóriába tartozik, nekünk mégis kedves: Kovács Kati Add Már Uram az Esőt című számából tartalmaz egy részletet.

Aguilera mára egy brand lett

Aguilera vérbeli énekesnő, a dalai nemcsak fülbemászók, hanem mondanivalójuk is van: a gyász, a családon belüli erőszak pont úgy megjelenik a slágereiben, mint a könnyedebb vonal. Látszik, hogy az éneklés az élete, ettől függetlenül mint sokan mások, ő is belekóstolt a színészetbe.

2010-ben a Díva című filmben kapott főszerepet Cher mellett, és bár évekkel később szerepelt még egy Nashville című amerikai sorozatban, a színészi pályába komolyabb energiákat nem fektetett. Inkább a zenei vonalra koncentrált, valamint arra, hogy a következő generációnak segítsen: 2011-től a The Voice tehetségkutató több évadjában is zsűrizett. Hollywoodban évtizedek óta megszokott, hogy a sztárok több lábon állnak, és a szépségiparból is hasítanak egy kis szeletet: Aguilera is így tett: 2007-ben jött ki az első parfümjével, amit azóta másik 7 követett. Tegyük hozzá, szerintünk ( a csapata) eltalálta az illatokat!

Első férjével, Jordan Bratmannel 2005-ben házasodtak össze, és egy közös gyermekük született: Max Liron Bratman, aki most már 13 éves. 8 év együttlét után 2010-ben elváltak, de az énekesnő nem árulta sokáig a petrezselymet: Matthew Ruttlerrel 2010 óta alkotnak egy párt, egy lányuk született 2014-ben, Summer Rain Rutler.

Christina Aguilera családja
Megnézem
Összes kép (5)

Az énekesnő egykori vonásai mára szinte eltűntek

Az énekesnő zenei stílusa sokat változott az évek alatt, csakúgy, mint a külseje. Láthattuk raszta hajjal, hosszú, egyenes, platinaszőke póthajjal, aztán feketén. Aguilera az első gyermeke születéséig kifejezetten vékony volt, és még az is lehet, hogy fogalma sem volt arról, mit jelent a jojó-effektus. Max születése után azonban többször lefogyott és meghízott, amit egyébként mi, nők nagyon is megértünk. A közvélemény mégsem volt vele olyan elnéző, és többször szóvá tették, ha éppen felszaladt rá néhány kiló.

Mi minden formában szerettük és szeretjük Aguilerát, kivéve azt a folyamatot, ami 2017-ben indult el nála. Nagyjából ekkorra tehető, hogy az arcvonásai elkezdtek átrendeződni, ami a túlzásba vitt szépészeti beavatkozásoknak köszönhető.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top