nlc.hu
TV-sztárok

Túlsúly ellen küdző sztárok

8 sztár, aki óriási csatákat vív a túlsúlya ellen

Talán kevesen tudják, de október tizenegyedike a túlsúly elleni harc világnapja. Márpedig a túlsúly ellen hiába nyerünk egy-két csatát, ez egy olyan küzdelem, hogy akit érint, annak egy életen át harcolnia kell. Ezek a sztárok tényleg mindent bevetettek a nemes cél érdekében.

Brendan Fraser

Brendan Frasert A múmia-filmek jóképű kalandoraként ismerte meg a világ. Atletikus testfelépítésével és sármjával magába bolondította a világot. Sokan azonban nem tudták, hogy Fraser Tom Cruise-hoz hasonlóan kissé akcióőrült volt, és ahol lehetősége adódott rá, hogy maga végezze el az akciómutatványokat, ő munka nélkül hagyta a kaszkadőröket. Csakhogy a sok esés-kelést nem viselte jól a teste: állítása szerint az utolsó, 2008-as Múmia-filmje forgatásán már szabályosan össze kellett őt csavarozni, hogy működőképes legyen. A forgatás végére gyorsan kiderült, hogy rengeteg problémája van, és műtétek sorozata vár rá. Állítása szerint hét éven át állandó vendég volt a kórházakban: volt térdműtétje, műtötték a hátát és laminectomián (a hátsó csigolyaív műtéti eltávolítása) is átesett. A sok orvosi beavatkozás miatt pedig nem edzhetett, ráadásul erős gyógyszereket is szedett, aminek egyenes következménye lett az elhízás. Ma már jobban van, de a kilókkal még mindig küzdenie kell. Ehhez sok kitartást kívánunk neki!

A sok orvosi beavatkozás miatt nem edzhetett

Brendan Fraser (Fotó: Collection ChristopheL via AFP)

Adéle

Ha valakit túlsúlyosan ismerünk meg, hajlamosak vagyunk elkönyvelni magunkban őt ilyennek, és nem is gondolunk bele, hogy ettől még nem ez az egészséges súlya és alakja. Adéle-t a legtöbben sosem láttuk vékonyan, ezért is volt óriási hír világszerte, amikor idén az év elején olyan képet posztolt, amin több mint húsz kilóval volt kevesebb. Akkoriban sok dietetikus találgatta, hogy valószínűleg a fogyását egy egészségtelen, csak napi 1000 kalóriát megengedő extrém diétának köszönheti, amivel ugyan látványos fogyást lehet elérni, viszont a visszahízás is gyors lesz a diéta végeztével. Jelenleg úgy fest, nem nekik lett igazuk, ugyanis Adéle összesen 44 kilót fogyott, már bikinis fotót is posztolt, és egyelőre nyoma sincs annak, hogy visszahízna.

Adéle összesen 44 kilót fogyott

Adele (Fotó: Getty Images)

Zach Galifianakis

Mi, magyarok a Másnaposokban ismerhettük meg őt, ahol jókat röhöghettünk a pocakján és a hasi tasiján. Alan karaktere nagy volt és harsány, az ott felépített image pedig annyira hozzánőtt az őt játszó Zach Galifianakishoz, hogy sokáig nem is próbált változtatni. A Másnaposok aztán trilógiává duzzadt, ő pedig egy idő után azt vette észre, hogy már nem érzi jól magát a bőrében. Állítása szerint akkor tudatosult benne, hogy baj van, amikor már néha nehezen kapott levegőt, és nehezére esett felkelni az ágyból. A fogyása mögött állítólag nincs titkos módszer: egyszerűen már nem fogyaszt alkoholt, amiből állítása szerint korábban jó sokat ivott, és rengeteget gyalogol.

Zach Galifianakis már nem fogyaszt alkoholt

Zach Galifianakis (Fotó: Getty Images)

Molnár Anikó

A Való Világban és A nagy Ő című műsorban Molnár Anikót még kifogástalan alakkal ismerhettük meg, aztán egy hosszú amerikai út után visszatérve már egy másik nőt láthattunk. Számos fogyókúrát kipróbált, de a tartós siker mindig elmaradt, és egy terheléses cukorvizsgálat után jött rá, hogy inzulinrezisztanciája van, és emiatt jönnek rá olykor a falási rohamok. Miután már tudta, hogy pontosan mivel áll szemben, injekciók segítségével sikerült kezelnie a problémát és végre a fogyása is megindult: 105 kilóból közel harmincat dobott le, négy ruhaméretet fogyott, és nem túlzás azt állítani, hogy most csúcsformában van és boldog.

105 kilóból közel harmincat dobott le

Molnár Anikó (Fotók: tv2, Nagy Zoltán)

Jonah Hill

Jonah Hillt 2007-ben ismerte meg a világ a Superbad című vígjátékban, ahol jelentős túlsúllyal állt a kamerák elé, és saját bevallása szerint a hízás már egészen gyerekkora óta az élete része volt, de sokáig nem tett ellene semmit. Aztán huszonéves korában a sok pizza és a sok sör annyira elviselhetetlenné tette a helyzetet, hogy táplálkozási szakemberhez fordult, aki új diétát és új életformát állított össze számára, és a Moneyball című film premierjén már egy másik Jonah Hillt láthattunk.

A legjobb formában azonban a 21 Jump Street filmhez gyúrta ki magát, ott ugyanis Channing Tatum mellett kellett helyt állnia. Aztán annyira beleszeretett a Haverok fegyverben egyik főszerepébe, hogy hajlandó volt ismét kegyetlenül meghízni érte. Mivel valós személy bőrébe bújt, szeretett volna hasonlítani arra, akit játszik. A forgatás után azonban nem sokáig maradt így, és Channing Tatum tanácsait követve ismét fogyni kezdett sok sportolás – még bokszolni is eljárt – és diétázás segítségével. Az egyetlen rossz szokása, amit képtelen leküzdeni: a hizlaló sörivás.

A Moneyball című film premierjén már egy másik Jonah Hillt láthattunk

Jonah Hill (Fotó: Getty Images/AFP)

Király Linda

Ha egy hízás hátterében egészségügyi gondok állnak, könnyű azt mondani, hogy valaki egyen kevesebbet, esetleg kezdjen el sportolni: amíg a probléma forrására nem találnak rá, garantálható, hogy az összes próbálkozás kudarcot fog vallani. Ez történt a csodás hangú énekesnő, Király Linda esetében is, aki sosem volt nádszálvékony alkat, de az egészsége összeomlása miatt sajnos annyira meghízott, hogy már nagyon nem szeretett a tükörbe nézni.

A gondokat egy agyalapi adenoma okozta, ami hozta magával az inzulinrezisztanciát, a pajzsmirigy alulműködését, a hormonháztartás felborulását, de még a depressziót, a hajhullást és a vizesedést is. Linda csak a sikeres kezelés és egy gyomorszűkítő műtét után kezdett látványos fogyásba – még a szerelmével is szakított a jobb eredmény érdekében –, és az utóbbi egy-két évben készült képei már bizonyítják, hogy csodás formába lendült. Állítása szerint azonban még így is kap negatív megjegyzéseket az alakjára. Erre nem is tudunk mit mondani….

Király Linda még így is kap negatív megjegyzéseket az alakjára

Király Linda (Fotó: Olajos Piroska, smagpictures.com, Instagram)

Elek Ferenc

Elek Ferenc egyike annak a kevés férfi színésznek itthon, aki nyíltan hajlandó beszélni a súlyproblémáiról. Bár vékonynak sosem ismertük, a súlya mégis jelentősen váltakozott az évek során. Állítása szerint, ha ráveszi magát a diétázásra, akkor képes sikereket elérni, amire már többször is volt példa a karrierje során. A gond csak az, hogy nehezen kezd neki, pedig most is úgy érzi, eljött az ideje egy újabb fogyókúrának, hogy a jövőben is gond nélkül le tudjon hajolni a színpadon, és az egészsége is rendben legyen.

Nemrég, a vele készült interjúnkban azt is elmondta, hogy nehezen tud ellenállni a finom édességek jelentette kísértésnek, és a koronavírus is megnehezíti a dolgát: kérné ugyanis orvos segítségét is a fogyásban, de amíg a járvány tart, nem szívesen megy be a zsúfolt kórházakba és rendelőkbe. Sok kitartást kívánunk neki!

Elek Ferenc túlsúly elleni küzdelme

Elek Ferenc (Fotó: Zih Zsolt/MTI, Vadnai Szabolcs)

Christina Aguilera

Az énekesnőt szupervékony alakkal ismerhettük meg, amihez éveken át ragaszkodott, csakhogy a kisfia 2008-as születésénél viszonylag nagy súlyt, 20 kilót szedett fel, amit nehezen sikerült ledolgoznia. A Díva című film főszerepe miatt azonban mindent beleadott, és sikerült is a nagy bravúr, csakhogy a film megbukott a mozikasszáknál, a férje pedig elhagyta őt, és ez a két dolog egyszerre annyira megviselte, hogy újra hízni kezdett.

A Voice zsűrijébe beülve aztán (nem szép módon…) sok kritika érte alakjáért, és ugyan dietetikusok hadát vetette be azért, hogy lefogyjon, sokáig nem járt sikerrel. Rá kellett jönnie, hogy őt a stressz hizlalja, és csak akkor lett eredménye a fogyókúrának, amikor egy időre visszavonult minden munkától, és csak a családjára, valamint önmagára fókuszált, és kerülte a stresszt. Az eredmény überlátványos, több mint húsz kilós fogyás volt, amit a stresszmentes életnek, a sok jógázásnak és az egészséges ételeknek köszönhetett. Aguilera ugyan már sosem lesz olyan vékony, mint a karrierje kezdetekor volt, de már nem is akar az lenni, és a súlya ugyan jojózik, de ő tesz azért, hogy jó formában maradjon. És a jó forma nála nem feltétlenül a vékonyat jelenti: az énekesnő szereti hirdetni, hogy kicsit testesebben is jól érzi magát a bőrében, és így is hihetetlenül vonzó.

Több mint húsz kilós fogyás

Christina Aguilera (Fotó: Getty Images/AFP)

Időnként az állatvilágban is előfordul, hogy egyeseknek a túlsúllyal kell küzdenie:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top