nlc.hu
Sztárok

Eric Dane gyerekei és felesége

Eric Dane, A Grace klinika piszok szexi plasztikai sebésze ősz télapóra öregedett

Sokan homályos tekintettel emlékszünk vissza a pillanatra, amikor Mark Sloan, alias Eric Dane plasztikai sebész feltűnt A Grace klinikában. A színész 48 éves, a teste szálkásabb, mint valaha, de a szakállát igazán leborotválhatná.

Mark Sloan karaktere 2006-ban tűnt fel a képernyőn, mint A Grace klinika jóképű sebésze, és egészen 2012-ig csodálhattuk a sorozatban. Utánajártunk, mit csinál mostanában a télapószakállat növesztett színész.

Playboy plasztikai sebészből apafigura

A sármos dokit Eric Dane alakította, és ugyan eredetileg csak egy rövid epizódszerepben gondoltak a forgatókönyvírók, végül a női rajongók miatt állandó szereplő lett. 2012-ben aztán a történet szerint a plasztikai sebész egy baleset következtében meghalt, vagyis Dane-t kiírták a sorozatból, azóta pedig nem sokat hallottunk róla – legalábbis itthon, mert külföldön ma is nagyon népszerű és keresett.

Eric Dane akkor és most

Dane 2006-ban és 2021-ben
(Fotó: Bob D’Amico/Walt Disney Television via Getty Images és GP/Star Max/GC Images)

A Grace klinika után Az utolsó remény című haditengerészetről szóló sorozatban tűnt fel, amiben egy ismeretlen vírus ellenszerét kereste, hogy megmentse az emberiséget. A sorozat nagy sikerrel futott az Egyesült Államokban, azonban a stáb egy ideig leállt a forgatással, mert Dane időközben depressziós lett, és kezelésekre járt. Közben pedig alaposan kigyúrta magát.

Dane nehezen tud megválni Sloan flörtölős karakterétől, rajongói a mai napig azonosítják a jóképű orvossal, de a színész évek óta szeretne szabadulni a szűkre szabott keretek közül. Pont emiatt vállalta az HBO-n jelenleg is futó Eufória című drámában az egyik apa szerepét, ahol egy egészen más oldalát ismerhetjük meg. A kamaszlét árnyoldalait bemutató sorozat realisztikus és komoly témákat feszeget – egy cseppet sem emlékeztet A Grace klinikára.

Mark Sloan és Eric Dane a valóságban is hasonlítottak?

A szívtipró karakter miatt Dane magánélete mindig is érdekelte a rajongókat, így nagy port kavart az a 2009-es eset, amikor egy bizonyos felvétel nyilvánosságra került: a videón a színész és felesége, a szintén színész Rebecca Gayheart, valamint egy másik nő látható intim helyzetben. A pikáns videó jó ideig beszédtémát adott a nyilvánosságnak, aztán feledésbe merült.

Dane magánélete– saját elmondása szerint – inkább családközpontú. Mivel édesapját 7 éves korában elveszítette, kiskorában elhatározta, hogy felnőttként szép, nagy családban fog élni. 

A színészházaspárnak két lánya van, Billie Beatrice, aki 2010 márciusában született, és Georgia Geraldine aki 2011 decemberében. Második gyermeke születése után Dane elvonóra ment, ugyanis – a hivatalos verzió szerint – korábban egy baleset miatt fájdalomcsillapítókat kellett szednie, és bár felépült, gyógyszerfüggőség alakult ki nála. Valójában a drogokkal és az alkohollal gyűlt meg a baja, mostanra azonban már mindez a múlt. Egy ideig rendezett családi életet éltek, azonban 14 év házasság után feleségével 2018-ban beadták a válókeresetet. 

Eric Dane családja
Megnézem
Összes kép (7)

A Grace klinika rajongónak legnagyobb örömére, a színész a 17. évadban néhány különleges jelenet erejéig visszatért a sorozatba…

Dane azon sztárok közé tartozik, akik érzékenyek a társadalmi kérdésekre. 2019-ben a Global Down-szindróma Alapítvány támogatójaként egy, a Down-szindrómásoknak rendezett divatbemutatón is részt vett, ahol az adománygyűjtésért kampányolt. Nemcsak a saját gyerekeivel kapcsolatban érez felelősséget, másokon is segíteni szeretne.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top