nlc.hu
Sztárok

Rúzsa Magdi a Megasztárban

Rúzsa Magdi 15 éves fotón – így változott az egyik legnagyobb popdívánk stílusa

Rúzsa Magdi a szemünk előtt változott át: a 15 évvel ezelőtti sportos, vadóc, vajdasági lány ma Magyarország egyik legismertebb popdívája.

Rúzsa Magdi a Megasztár óta folyamatosan aktív, a koncertjei telt házasok, és bármikor jön ki egy új dallal, rendszerint vezeti a toplistákat.

Nem mindenki hitt a sikerében

Magyarországon talán nincs olyan, aki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor a Megasztárban feltűnt egy energiával teli, rekedtes hangú vajdasági lány, és akkorát énekelt, hogy még a sokat látott zsűrit is meglepte. A tehetsége már a válogatón meggyőzte a szakértő füleket, és minket, nézőket is. Rúzsa Magdi azonban nemcsak énekhangjával tűnt ki a mezőnyből: saját dalokat is írt, és olyan szívből jövően énekelt, ami mindannyiunk lelkéig elért, és elér azóta is.

Rúzsa Magdi akkor és most

Rúzsa Magdi a 2006-os Megasztár óta sokat változott (Fotó: smagpictures)

Rúzsa fiatal lány kora óta énekesnő szeretett volna lenni, ezért is jelentkezett anno a Megasztár harmadik szériájába. Az akkor szülésznőként dolgozó énekesnő addigra már tagja volt egy Madness nevű vajdasági zenekarnak, és megnyerte a 2004-es zentai „Farsangi Ki-mit-tud” tehetségkutató könnyűzenei kategóriáját.

Amikor elhatározta, hogy jelentkezik a Megasztárba, néhányan kételkedtek abban, hogy sikeres lesz. Erről így emlékezett vissza az énekesnő, amikor a II. kerület díszpolgára címet megkapta:

„Eszembe jutott, amikor elindultam a Vajdaságból szerencsét próbálni, voltak, akik azt mondták: »Ne menj gyerek, sehova, nem lesz belőled ott semmi.« Olyan jó, hogy akkor nem hallgattam azokra az emberekre!”

A tehetségkutatós győzelme után első stúdió albuma 2006-ban jelent meg Ördögi angyal címmel, ami hatalmas siker lett, majd 2007-ben már ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Aprócska blues című dallal, amivel bejutott az első 10 legjobb előadó közé.

15 év alatt igazi stílusikon lett Rúzsa Magdi

A Fonogram- és Máté Péter-díjas énekesnő számára mindig is fontos volt a szülőfaluja, karrierje miatt azonban idő közben Magyarországra költözött. 2009-ben megkapta a magyar állampolgárságot, a megasztáros győzelme után 5 évvel pedig saját estjei voltak a Pesti Színházban. 2013-ban A Dal című eurovíziós dalválasztő műsor zsűritagja volt, egyik példaképe, Kovács Kati mellett.

Rúzsa Magdi stílusa
Megnézem
Összes kép (6)

Rúzsa Magdi nagy átalakuláson ment át azóta, amióta először megismertük: igazi stílusikon lett, akinek nemcsak a hangja, hanem a szettjei is zseniálisak. Két dolog azonban nem változott: akkor is és most is telt házas koncerteket ad, és nem felejti el a gyökereit:

 „Igazából ami még mindig Kishegyeshez köt azáltal, hogy ott már nem lakik senki a családból, a templom. Nekem oda mindig be kell mennem, ott van egy fészkem, és tudom, hogy mikor kell ott ücsörögnöm egy picit. Jó dolgokat kaptam ott mindenkitől, jó tapasztalatokat kaptam, szép értékeket ültet belém Vajdaság.”

4 éve él boldog házasságban a férjével

A magánéletét óvja, 4 évvel ezelőtti esküvője is inkább titokban, mintsem a nagy nyilvánosság előtt zajlott. Simon Vilmossal, a Műegyetem docensével 2017-ben házasodtak össze, és azóta is harmonikus életet élnek. Habár a férfi egészen más területen dolgozik, az énekesnő szerint kettejük kapcsolatának egyik titka, hogy közösek a gyökerek. Rúzsa így nyilatkozott az TV2-nek, amikor arról kérdezték, hogyan lehet összeegyeztetni a két különböző életstílus:

„Ő egy nagyon sokoldalú ember. Nem feltétlenül csak tudós, vagy kutató, hanem éppen a zene világában nagyon ott van, mint buliszervező, közösségszervező ember, és talán pont ez volt, ami miatt nagyon könnyen ráérzett dolgokra velem kapcsolatban, vagy az én munkámmal kapcsolatban, és így össze lehet egyeztetni két ilyen teljesen más szférában dolgozó ember életét is. Bár nyilván nem könnyű, gondolom, ez senkinek sem könnyű. De ha van nyitottság, és az ember elfogadja, hogy a másik az a típusú lány, akivel nem lehet szombat délutánonként sétálgatni, mondjuk, a Balaton-parton, mert éppen dolgozik, akkor nincs para. De nekünk meg vannak a hétköznapok.”

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top