nlc.hu
Sztárok

Bridget Fonda családja

Ezért vonult vissza 20 éve Bridget Fonda, a 90-es évek legígéretesebb színésznője

Bridget Fonda karrierje a 90-es években a csúcson volt, mégis, közel 20 éve szinte egyik pillanatról a másikra eltűnt a szemünk elöl. Utánajártunk, mi lett vele.

30 éve még mindenki azt hitte, hogy Bridget Fonda is apja, Peter Fonda nyomdokaiba lép, de ő végül más utat választott magának. Ugyan lehetett volna elképesztően sikeres színésznő is, Fonda a 2000-es években már mégsem kért a hollywoodi csillogásból.

Lehetett volna igazán sikeres

Bridget Fonda apai ágról híres színész családba született: nagyapja, Henry Fonda, édesapja, Peter Fonda és nagynénje, Jane Fonda is szép karriert futottak be. Első filmes szerepét 5 évesen kapta az apja főszereplésével készült Szelíd motorosok című filmben, később több színházi darabban és filmben is játszott, majd az egyetemen színészetet tanult.

Jane Fonda akkor és most

A színésznő 1990-ben és 2009-ben
(Fotó: Kurt Krieger/Corbis via Getty Images és Lester Cohen/Getty Images)

Igazi áttörést az ikonikus Keresztapa III. című filmmel tudott elérni 1990-ben, amiben egy újságírónőt alakított. Ez után sorra kapta a jobbnál-jobb filmes szerepeket: az Egyedülálló nő megosztaná, a Facérok, A bérgyilkosnő, a Sorsjegyesek, majd a Quentin Tarantino rendezte Jackie Brown következett. Fonda karrierje beindult, olyannyira, hogy akkoriban még az Ally McBeal főszerepét is visszautasította, amit eredetileg neki ajánlottak fel.

Többször kapott Emmy- és Golden Globe-jelölést, és ugyan 2001-ben még együtt játszott Jet Livel a Sárkány csókjában, a 2000-es évek elejére egyre jelentéktelenebb szerepekkel találták meg. Legutolsó filmje a 2002-es Hókirálynő volt, ami után már nem állt többé kamerák elé.

Bridget Fonda színésznő
Megnézem
Összes kép (5)

Fonda korán nyugdíjba vonult

Habár a színésznő híres családban nőtt fel, soha nem vágyott igazán arra, hogy minden lépését kamerák kövessék. Sőt, a 2000-es években már egyáltalán nem hiányzott neki a reflektorfény, helyette a magánéletére koncentrált. Ehhez egy autóbaleset is hozzájárult: 2003-ban Los Angelesben súlyos baleset érte, ami után úgy döntött, hogy idejekorán nyugdíjazza magát, és visszavonul.

Ebben az évben ismerte meg a zeneszerző Danny Elfmant, aki feleségül vette, és családot alapítottak. Egy fiúk született, Oliver Elfman. Bridget Fonda idén 57 éves, és nem sűrűn készülnek róla fotók, és nem is nyilatkozik a sajtónak. Utoljára 2009-ben kapták lencsevégre.

Bridget Fonda 2009-ben

Bridget Fonda 2009-ben
(Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty Images)

Tudd meg mi történt a kedvenc sztárjaiddal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top