nlc.hu
Sztárok

Így él Steve Francys Kanaly, vagyis Ray Krebbs a Dallasból

A Dallas Ray Krebbs-ét alakító színész ma narancsot termeszt és festőművészként ismert

Steve Francys Kanaly majdnem olyan a valóságban is, mint Ray Krebbs a Dallasból: egy farmon él, gazdálkodik, és hosszú ideje hűséges a feleségéhez. Kanaly azonban festőművészként is ismert!

Ha a Dallas legjószívűbb karakterére gondolunk, egyértelmű, hogy Ray Krebbs ugrik be. Az őt megformáló színész élete sok hasonlóságot mutat sorozatbéli szerepével.

Ray, a jóravaló törvénytelen fiú

A 90-es évek egy jelentős részében különösen vártam a péntek este 7 órát, aztán, amikor a Dallas főcím zenéjének első taktusait meghallottam, megszűnt körülöttem a világ. A Dallas-t az egész család nézte, együtt nevettünk Jockey kaján vigyorán, sajnáltuk Samanthát, amint a 15. whiskybe folytja férje miatti bánatát, anyu és a nagyim Bobby-ért volt oda, én meg sokszor Lucy helyébe képzeltem magam, és a bonell rugós kanapénkról azon töprengtem, milyen lehet egy dollármilliomos családban felnőni.

Dallas sztárja Ray Krebbs most

A színész 1982-ben és 30 évvel később, 2012-ben
Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images és Albert L. Ortega/Getty Images

Emlékszem, amikor Ray Krebbs lépett a színre, akinek ugyan voltak érdekeltségei az olajbizniszben, rendszerint tehéncsordát hajtott, vagy kétkezi munkát végzett – ilyenkor mindenki szíve ellágyult, az enyém is. Az egyöntetű véleményünk az volt, hogy az olajmágnás család perifériájára szorult féltestvér a legjóravalóbb az egész Southfork Ranch-en. Habár, a sorozat elején – és erre talán kevesen emlékeznek -, összeszűrte a levet Lucyvel, tény, a történet szerint ekkor még senki sem tudta, hogy ő az idősen is sármos Jock Ewing törvénytelen fia. A románc persze, véget ért, és Jock negyedik fia Donna mellett találta meg a szerelmet – legalábbis egy időre.

Kanaly majdnem Bobby lett

Egyszerűen nem lehetett nem szeretni az egyszerű és tiszta szívű Ray-t, akinek megformálásra “Steve” Francis Kanalyt átható és nyílt tekintete tökéletessé tette a szerepre. Francis Kanaly Kalifornában született 75 évvel ezelőtt, és 1978-tól 1989-ig, 12 éven keresztül játszott a Dallasban. 1998-ban A Ewingok háborújában, és a 2012-es folytatásban is feltűnt. Kanaly először Bobby Ewing szerepére is esélyes volt, de végül Ray karakterét kapta meg.

Dallas sztárja Ray Krebbs most
Megnézem
Összes kép (7)

Baráti kapcsolatot ápolt példaképével, az Eliie Ewingot megformáló Barbara Bel Geddes-szel, és a Jockey-t játszó Larry Hagmannel, akik a sorozat elején a mentorai voltak. Ray-hez hasonlóan Steve is egy farmon él, igaz, Kaliforniában, ahol avokádót és narancsot termesztenek a feleségével, Brent Powerrel. Magánélete már-már unalmasnak is mondható – legalábbis, ha a bulvárlapok szemszögéből nézzük -, 46 éve együtt él a feleségével, két gyermekük született: Quinn Kathryn és Evan Elizabeth. A sorozat óta ő is alaposan megváltozott, de a mosolya a régi maradt.

A színész szabadidejében fest, és nem is akárhogyan: akvarelljeit rendszeresen kiállítják. A képek bevételét nem egyszer segélyszervezeteknek adományozza. A sorozatbéli karakterének szerethetőségét csak tovább erősíti az is, hogy vietnámi veterán: szolgált a vietnami háborúban rádiós irányítóként. A Dallas után még számos ABC sorozatban szerepelt, de a Dallashoz hasonló sikereket végül nem tudott már elérni.

Tudj meg még többet kedvenc sorozatsztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top