nlc.hu
Sztárok
Szepesi Nikolett az úszók bántalmazásáról

Szepesi Nikolett az úszók bántalmazásáról: „Soha nem feledem azokat a pofonokat”

Szepesi Nikolett abban bízik, hogy Cseh László kiállása után végre neki is hisznek.
Szepesi Nikolett

Cseh László a visszavonulása után vallotta be, hogy korábbi edzője, Turi Gyögy éveken át lelki terror alatt tartotta, és fizikailag fenyítette a sportolóit.

Szepesi Nikolett örül Cseh László kiállásának. Az Európa-bajnoki bronzérmes úszónak nyolc éve jelent meg a nagy port kavart az Én, a szexmániás című könyve, amelyben bemutatta az uszodák világának árnyoldalát. Ám sokan akkor nem hitték el a felkavaró történeteket.

A most 34 éves Szepesi Nikolett írásában Cárként emlegette Turit, aki állítása szerint többször megütötte, és azt is bevallotta, hogy tizenévesen őt és feltehetően a társait szexuálisan zaklatta az egyik masszőr, Kicsi bácsi. Az úszótársadalom akkor mégis az edző és az egyesület védelmére kelt. Maga Cseh is aláírta a nyílt levelet, amelyben kiálltak a tréner mellett, ezért Szepesi meglepődött egykori klubtársa mostani vallomásán.

Amit Cseh Laci mondott, az abszolút igaz. Az általam írtakat sokan megkérdőjelezték, remélem, azzal, hogy most egy ország kedvence állt ki a nyilvánosság elé, ők is azt gondolják, nyugodtan lehet hinni nekem

– mondta a Blikknek Szepesi Nikolett, aki nem haragszik Cseh Lacira. 

Turi György tagadta Cseh László vádjait, állítása szerint sosem ütötte meg őt, legfeljebb „rákoppintott a kezére”. Azt viszont 2013-ban elismerte, hogy „nevelő célzattal” megpofozta Szepesit”, az úszónő szerint háromszor.

Ha azt kérdezik, hogyan léptem túl mindezen, igazából sehogy. Soha nem feledem azokat a pofonokat. Ez egy vissza-visszatérő téma lesz az egész életemben. Nyilván sérült a lelkem, bár pszichológus sosem látott. Pedig tizenkilenc évesen, egy karácsonyi edzés alkalmával én magam kértem Gyuri bácsitól segítséget, szerettem volna elmenni egy szakemberhez, de azt mondta, nincs rá szükségem. Azóta sem mentem el

– mondta Szepesi Nikolett, aki szerint talán sosem tudnak túllépni ezeken a traumákon az érintett úszók.

(Kiemelt kép: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

További cikkek az úszóbotrányról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top