nlc.hu
Sztárok

Shane Tusup reagált Turi György nyilatkozatára

Shane Tusup kikéri magának a Turi György nyilatkozatában elhangzottakat

Shane Tusup sem hagyta szó nélkül Turi György tegnapi nyilatkozatát.

Cseh László két héttel ezelőtti interjúja lavinát indított el: sorra állnak ki azok az úszók, akiket annak idején Turi György edzett, egyre elképesztőbb történeteket megosztva. A 24.hu lehetőséget adott az edzőnek is, hogy megossza a gondolatait az elhangzottakkal kapcsolatban. Turi hosszan kifejtette, hogy amiről egykori sportolói beszélnek, az több évtizeddel ezelőtt volt és ha tudta volna, hogy ilyen érzékeny irányt vesz a világ, akkor változtatott volna a módszerein. 

Elismerte továbbá, hogy Szepesi Nikit valóban nyakon vágta egy edzés után, ám azzal takarózott, hogy a pedagógiai eszközei már elfogytak, ezért folyamodott a pofonhoz. Beszélt Cseh Laciról, Kozma Dominikról és a nemrég távozott Késely Ajnáról is. Azt is megemlítette, hogy ha Shane Tusup kesztyűs kézzel bánt volna Hosszú Katinkával, akkor valószínűleg nem lenne ilyen eredményes. Az edző kikérte magának a nyilatkozat ezen részét.

shane tusup

Shane Tusup (Fotó: Instagram)

„Sajnálattal hallottam mindarról, ami a fiatal lányokkal és fiúkkal történt. Turi úr, kérem, ne keverje össze a nézeteit a nevemmel. Ezeket a módszereket nem helyeslem, soha nem voltak részei az edzői filozófiámnak. Köszönöm” – írta Instagram-oldalán a cikket megosztva Shane Tusup.

Az úszószövetség úgy döntött, kivizsgálja az ügyet és a további fejleményekig felmenti Turi Györgyöt alelnöki feladatai alól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top