nlc.hu
Életmód

Reményi Diána úszó Turi György módszereiről

Újabb úszó mondta el, szerinte miért volt zsarnoki Turi György edzésmódszere

Eddig Cseh László, Kozma Dominik, Kiss Noémi, Szepesi Nikolett és Dara Eszter beszéltek az uszodai visszaélésekről és atrocitásokról, most pedig Reményi Diána nyilatkozott Turi György kegyetlen edzésmódszereiről.

A Blikk készített interjút Reményi Diánával, aki 2007-ben, 21 évesen hagyta abba az úszást Turi György zsarnoki módszerei miatt. A lapnak elmondja, hogy 3 évesen kezdett úszni, és 18 évet töltött a medencében, ekkor viszont abbahagyta az úszást. Majdnem végig a Kőbánya SC-nél úszott, csak egy másfél-két éves kitérője volt a BVSC-ben. „Már nem tudtam elviselni Gyuri bát – indokolja. – Aztán rövid időre még visszatértem a karrierem érdekében, mert imádtam az élsportot. Ezért vagyok dühös elsősorban, mert nem hittem volna, hogy az úszás szeretetét valaha bárki el fogja venni tőlem, főleg nem az edzőm.” Reményi ezek után beszél arról, hogy Turi mindannyiukat bántalmazta, főleg verbálisan. „Engem sosem ütött meg, az ilyen emberek tudják azért, kivel mit tehetnek meg. Szepesi Niki viszont többször kapott akkora pofonokat, amiket a második emeletről is hallottunk.”

Fotó: Reményi Diána Instagram

Fotó: Reményi Diána/Instagram

Az interjúban szóba került, hogy Turi a nőiességében is megalázta a sportolókat. „Az edzéseken például rendszeresen az egész csoport előtt állított mérlegre minket, és ha húsz dekát híztunk, akkor közölte, menjünk haza röfögni. Képzelheti, egy tinédzser lányra ez milyen hatással van. Mindannyian küszködtünk étkezési zavarokkal, bulimiával, de nem foglalkozott vele. Miközben az edzőtáborban marhapörköltet ettünk, mert az volt a masszőr kedvence.”

Reményi azt mondja, hogy hiába az egy-egy világklasszis által elért kimagasló eredmény, ha eközben tehetségek sorát törték meg.

Turi György a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, ő sosem ütött meg senkit. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top