nlc.hu
Életmód

Batházi Tamás védelmébe vette Turi Györgyöt

Kiállt Turi György mellett egy volt tanítványa

Batházi Tamás védelmébe vette Turi Györgyöt, azt írta, ő nem tapasztalt fizikai- és/vagy lelki terrort vagy szexuális zaklatást az edzéseken.
Turi György

Miután két hete Cseh László úgy nyilatkozott egykori edzőjéről, Turi Györgyről, hogy a tréner „lelki terrort” alkalmazott az edzések során, és fizikailag is bántalmazta az úszókat, több sportoló megszólalt a bántalmazásokról. Ennek hatására a Magyar Úszó Szövetség vizsgálatot indított, Turi György pedig felfüggesztette alelnöki tevékenységét.

De korábbi úszói közül nem mindenki ugyanúgy ítéli meg a Kőbánya SC mesteredzőjének negyvenéves karrierjét és módszereit. Batházi Tamás többszörös magyar bajnok, athéni olimpikon a közösségi oldalán kiállt Turi György mellett.

A mai napig példás edző-tanítvány, szülő-gyermek viszonyként tekintek a kettőnk közötti kapcsolatra. Több időt töltöttünk vele, mint saját szüleinkkel. 1995-ben kerültem a felnőtt csapatba, és ki merem jelenteni, sok vele kapcsolatos állítást nem tapasztaltam. Nem mondhatom teljes bizonyossággal, hogy mások által állított dolgok nem történtek meg, mert nem voltam ott mindig, de én nem tapasztaltam fizikai- és/vagy lelki terrort vagy szexuális zaklatást a versenyzők felé a 25 év alatt

– fogalmazott a Facebookon Batházi Tamás, aki elmondása szerint 3 éves kora óta a Kőér utcai uszodában nőtt fel.

Batházi arról is írt, hogy Szepesi Nikolettet valóban megpofozta Turi György – ezt a tréner régebben és most is elismerte –, de szerinte „az egy atyai, nevelő célzatú pofon volt, ami utólag, majdnem 20 év távlatában a mai értékrend szerint nem feltétlenül a legjobb módszer, de semmi esetre sem rendszeres fenyítő eszköz volt.”

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Turi György ügye az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top