nlc.hu
Sztárok

Kivizsgálja az úszószövetség Turi György bántalmazási ügyeit

Kivizsgálja az úszószövetség Turi György bántalmazási ügyeit

Vizsgálatot indít az úszószövetség Turi György bántalmazási ügyei miatt, Turi felfüggesztette alelnöki tevékenységét.
Turi György

Vizsgálatot indít a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Turi György korábbi munkája kapcsán, miután az elmúlt hetekben az edzőt több tanítványa is lelki terror alkalmazásával és fizikai bántalmazással vádolta. 

A MÚSZ egy öttagú bizottság felállításáról döntött csütörtöki elnökségi ülésén, a Turi György pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

A MÚSZ közleménye szerint a létrehozott testület a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről. Turi György az elnökségi ülésen bejelentette, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal.

Az elmúlt hetekben Turi több korábbi tanítványa, köztük a négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László, úgy nyilatkozott a magyar sajtóban, hogy a tréner „lelki terrort” alkalmazott az edzések során, és fizikailag is bántalmazta az úszókat.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Úszók Turi Györgyről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top