nlc.hu
Sztárok

Tehetségkutatós-veteránokat mutatunk

Ők azok, akik több magyar tehetségkutatóban is indultak

Évről évre feltűnnek egyes tehetségkutatókban olyan arcok, akik korábban már kipróbálták magukat, ám nem érték el a várva várt sikert. A legtöbb elszánt versenyzőt egy visszautasítás nem tántorítja el az álmai elérésétől.

Két héttel ezelőtt ért véget az X-Faktor válogatása, ahol több olyan versenyző is visszatért a mentorok elé, akiket már számtalan alkalommal hazaküldtek, mondván, a zenei pálya nem az ő útjuk. Ez láthatóan legtöbbjüket nem érdekli, fáradhatatlanul kergetik az álmukat, hogy egyszer felérjenek a csúcsra. Akadnak olyanok is szép számmal, akik éppen hogy lecsúsztak az élő show-ról, esetleg a műsor más részein estek ki, de emlékezetes produkciót nyújtottak. Mutatunk pár arcot, akik több tehetségkutatóban is feltűntek, és nem állította meg őket pár NEM, sőt, továbbra is égett bennük a bizonyítási vágy. 

Hadas Alfréd

A fiatal rapper a Sztárban Sztár leszek! című műsorban hétről hétre bizonyítja, hogy helye van a legjobbak között. A nézőktől azonban sok kritikát kapott, főleg azért, mert vannak, akik nem értékelik kellőképpen a rapet, mint műfajt, és éneklést várnak a versenyzőtől. Nos, ennek ellenére Alfréd még egyszer sem került veszélyzónába és ezt a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti. A srác korábban feltűnt az X-Faktorban is, ahol egészen a Mentorházig jutott, ám végül ByeAlex úgy döntött, hogy őt nem viszi az élő show-ba. Bár szomorúan fogadta a hírt, már ott megfogadta, hogy nem adja fel, küzdeni fog az álmaiért – ennek eredményeképpen a Sztárban Sztár leszek! fináléjáig jutott. 

Hadas Alfréd a Sztárban sztár leszek!-ben és a 2019-es X-Faktor válogatóján (Fotó: TV2, RTL Magyarország)

Hadas Alfréd a Sztárban sztár leszek!-ben és a 2019-es X-Faktor válogatóján (Fotó: TV2, RTL Magyarország)

Imi Plaza

Balogh Imre, vagy művésznevén Imi Plaza, Gáspár Laci versenyzője lett az X-Faktorban, szombaton már az élő show-ban is láthattuk. A mentor döntésével sokan nem értettek egyet, vannak, akik szerint mást kellett volna továbbvinnie. De nem az X-Faktor az első műsor, ahol kipróbálta magát a 36 éves férfi. Korábban láthattuk a Megasztár negyedik évadában, ahol többek között Hiennel, Szecsődi Karival és Király Viktorral versenyzett. Akkor tizedik lett, egyetlen élő adásban szerepelt, a Take That egyik dalát énekelte.

Fazekas Eszter

Egészen a Mentorházig nagyon jó produkciókat vitt színpadra Fazekas Eszter, akit végül hazaküldött Gáspár Laci, mert szerinte az élő adás szintjét már nem ugrotta meg. A 22 év feletti versenyzők csoportjába tartozó énekesnő nagy reményekkel indult neki a tehetségkutatónak, annak ellenére, hogy korábban már csalódnia kellett. Eszter ugyanis szerepelt a TV2 – nem túl sikeres – Star Academy című műsorában, ahova a legjobb nyolc közé már nem sikerült bejutnia. 

Fazekas Eszter az X-faktor 10. évadában és a TV2 Star Academyben (Fotó: RTL Magyarország, TV2)

Fazekas Eszter az X-faktor 10. évadában és a TV2 Star Academyben (Fotó: RTL Magyarország, TV2)

Tabatabai Nejad Flóra

Nagy küzdelem árán ugyan, de a 16 éves Tabatabai Nejad Flóra élő show-ba jutott, Puskás Peti mentoráltja lett. Csobot Adél már a válogatón felismerte a gimnazista lányt, aki korábban az Ének Iskolája első évadában szerepelt, akkor mindössze kilencéves volt. Adél megjegyezte, hogy Flóra már akkor nagyon tehetséges volt és nagyon örült, hogy tinédzserként újra próbálkozik. Megérte, hiszen szombattól az X-Faktor élő show-jában láthatjuk majd. 

Tabatabai Nejad Flóra az X-Faktorban és Az ének iskolája című műsor döntőjében (Fotó: RTL Magyarország, TV2)

Tabatabai Nejad Flóra az X-Faktorban és Az ének iskolája című műsor döntőjében (Fotó: RTL Magyarország, TV2)

Bikicsunáj, vagyis Szarka László

Szarka László a 2010-es Megasztárban tűnt fel először, fellépése pedig hírhedtté tette. Finoman fogalmazva is hiányos angoltudása miatt jegyezték meg az emberek és azóta is mindenki tudja, hogy mire gondolunk, ha azt mondjuk: bikicsunáj. Szarka László egy időre eltűnt, ám amikor kopni kezdett a népszerűsége, visszatért. Hű maradt a csatornához, hiszen a Sztárban Sztár leszek! színpadán adott elő egy dalt, az angol szöveget azonban ezúttal sem sikerült megtanulnia.

Loca Pantera

Biztosan sokan emlékeznek Loca Panterára, aki az X-Faktor kilencedik szériájának egyik meglepetése, végül legnagyobb mémje lett. A produkciója eléggé lesújtotta a zsűrit, ezért megmondták neki, hogy inkább ne foglalkozzon énekléssel, mire a versenyző feléjük dobta a mikrofonját. Innen ered Gáspár Laci azóta elhíresült mondata, a „Menjé’ csaje haza magadnak!”. A sok kritika azonban nem állította meg Loca Panterát: úgy döntött, a Made in karantén című műsorban is szerencsét próbál, ám itt sem volt túl nagy sikere. „Nagyon gusztustalan volt, borzasztó volt, nem is mondom, milyen volt. Ez már nem kikerázás, ez már összekerázás volt” – mondta a nő produkciójára Gáspár Laci. Gondoljuk, nem okoz nektek sem nagy meglepetést, hogy itt sem jutott tovább.

Loca Pantera a 2019-es X-faktor válogatóján (Fotó: RTL Klub)

Loca Pantera a 2019-es X-Faktor válogatóján (Fotó: RTL Klub)

Wolf Kati

Az énekesnő számára hatalmas népszerűséget hozott az X-Faktor, azóta is rengeteg fellépése van, sok műsorban szerepelt és minden bizonnyal szerepelni is fog. Nem az X volt azonban az első tehetségkutató, amelyre jelentkezett, korábban a Megasztárban is ígéretesnek tartották, ám ő végül a családot választotta a műsor helyett. „Férjnél voltam, és nagyon szerettem volna gyereket. Bár bekerültem az ötvenbe, de ott felálltam, és eljöttem. Tudtam, hogy egy ilyen műsorral olyan élet indulhat el, amire akkor nem voltam felkészülve. Nem akartam újságok címlapján szerepelni. Akkor úgy éreztem, ha komolyan építeni kezdem az énekesi karrierem, nem lesz gyerekem” – mondta akkor. 

Wolf Kati a 2010-es X-Faktorban (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

Wolf Kati a 2010-es X-Faktorban (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

Feng Ya Ou Ferenc

Ya Ou igazi tehetségkutatós veterán, hiszen háromban is feltűnt. Először egy hölgy ismerősével jelentkezett a Csillag Születikbe, nem túl nagy sikerrel, majd még ugyanebben az évben az X-Faktor színpadán is fellépett. A mentorok azt javasolták, álljon össze több másik versenyzővel: így is tett, megalakult a Wonderfools nevű formáció, ám az élő show-ig nem jutottak el. Itt ismerkedett meg a ByTheWay tagjaival, akik akkor szintén szólóban próbáltak érvényesülni. A következő évben már együtt próbálkoztak, a mentoroknak pedig bejött a fiúbanda imidzs, ami egészen a legjobb 12-ig repítette őket. A negyedik élő show-ban kiestek, ám a rajongók petíciót indítottak, végül Bozsek Márk feladta a helyét és visszakerültek a versenybe. A 2013-as X-Faktort nem nyerték meg, 2. helyezettként végeztek. A formáció egy idő után felbomlott, de a tagok szólóban is megállták a helyüket. Ya Ou ezután a Sztárban sztár leszek! első évadába is jelentkezett, végül második lett szerelme, Békefi Viki mögött.

Feng Ya Ou Ferenc a 2012-es X-Faktorban (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

Feng Ya Ou Ferenc a 2012-es X-Faktorban (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

Oláh Gergő

Az énekes megnyerte az X-Faktor harmadik szériáját, elsöprő sikert aratott és belopta magát a nézők szívébe, ám nem volt mindig ilyen szerencsés. A 33 éves Oláh Gergő nagy álma volt, hogy az éneklésből éljen, ezért több versenyen is kipróbálta magát. Többek között a Megasztárban is, ahol bár nagyot énekelt, mégsem jutott tovább. Az X-Faktornál úgy érezte, ez az utolsó dobása, ha ez nem jön be, akkor más utat keres magának. Szerencsére bejött, így most már azt csinálhatja, amit igazán szeret.

Oláh Gergő a 2012-es X-Faktorban és a Megasztár fotózásán (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence)

Oláh Gergő a 2012-es X-Faktorban és a Megasztár fotózásán (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top