nlc.hu
Sztárok

Elhunyt magyar tehetségkutatós versenyzők

5 magyar tehetségkutatós versenyző, aki már nincs közöttünk

Fájdalmasan korán távoztak az élők sorából és már nem volt alkalmuk megvalósítani az álmaikat.
Mikrofon

Karapándzsity Kristóf

Az akkor 18 éves Karapándzsity Kristóf a 2013-as X-Faktorban tűnt fel. A szegedi egyetemista bejutott a mentorházba, ahol Tóth Gabi csapatában mérettette meg magát. Az énekesnő végül nem vitte magával az élő adásokba, de megígértette vele, hogy nem adja fel az álmait. A tehetség 2017 karácsonya előtt veszítette el a rákbetegséggel folytatott harcát. Mindössze 23 éves volt. „Olyan emberséget, tehetséget, különlegességet, életszeretetet sugárzott magából, hogy soha nem fogom elfelejteni. Már csak azért sem, mert ez szöges ellentétben volt azzal, amit amúgy sugárzott magából. A szorongást, a kishitűséget, a keserűséget és valami nagy szomorúságot” – emlékezett meg róla akkor Alföldi Róbert, aki Kristóf indulása idején az X-Faktor egyik zsűritagja volt.

Meggyes Roland Mohaman

Meggyes Roland, vagyis Mohaman a kilencvenes években a Happy Gang tagjaként szerzett magának hírnevet, majd szólókarrierbe kezdett, ám később teljesen eltűnt a zenei életből. Komoly drogproblémákkal küzdött, amire a házassága és a vagyona is ráment. Pszichiátriai kezeléseken esett át, egy ideig édesanyja cégénél kétkezi munkásként dolgozott. 2016-ban szeretett volna visszatérni a színpadra: az X-Faktor válogatóján próbálkozott, ám rendkívül zavartan állt a színpadra, kínos és egyben elszomorító produkciót nyújtva. Mindez azonban nem szegte kedvét, az ezt követő hónapokban továbbra is a visszatérésén munkálkodott. 2017 márciusában érkezett aztán a hír: a 45 éves előadó váratlanul meghalt. Később a rendőrségi vizsgálatból kiderült, hogy halála előtt Mohaman nem fogyasztott sem alkoholt, sem kábítószert, hirtelen szívhalál végzett vele.

Petics Kristóf

Petics Kristóf a 2016-os X-Faktor egyik legragyogóbb tehetsége volt. Bár mentora, Puskás Peti magával vitte volna az élő show-ba, az adások indulása előtt balhéba keveredett, ami miatt végül kizárták a műsorból. Később MC Hawer karolta fel, akivel közös dalokat is készített, ám munkakapcsolatuk nem volt konfliktusmentes, így végül elváltak útjaik. Kristóf 2018-ban megalapította saját glam rock zenekarát, a GIL-t, illetve továbbra is járt meghallgatásokra. 2020 májusában a 23 éves énekest holtan találták szülővárosában, Újfehértón, a tóban. Halálának körülményei máig is tisztázatlanok, a legvalószínűbb azonban, hogy tragikus baleset történhetett. Kristóf ekkor épp élete talán egyik legnagyobb lehetősége előtt állt, ugyanis nem sokkal korábban beválasztották a TV2 Sztárban sztár című műsorába. „Tele voltál álmokkal, tervekkel. Szerdán mentünk volna a TV2-be szerződést kötni… Pénteken még azt írtad: Nagyon hiányzol, Edi. De már nem értél ide, pedig nagyon vártalak. Most sírok… Örökké hiányozni fogsz. Sosem gondoltam, hogy ez lesz az utolsó dalunk. Goodbye Moonman! Nyugodj békében, barátom és énekelj sokat az angyaloknak” – írta akkor a Facebookon zenésztársa és barátja, Fekete Edward.

Csontos Karina

Csontos Karina a  Sztárban Sztár leszek! idei évadának válogatóján nyűgözte le a zsűrit, olyannyira, hogy Tóth Gabi és Köllő Babett még össze is vesztek rajta, végül előbbi csapatába került. Bár a 16 éves lány a középdöntőben kiesett a versenyből, a későbbiekben így is nagy jövő várhatott volna rá a színpadon, hiszen elképesztő énekhanggal rendelkezett. Álmait azonban már sosem valósíthatja meg, október 15-én hajnalban ugyanis súlyos autóbalesetben életét vesztette a kárpátaljai Nagylucskán.

Kandech Evelyne

A Megasztár első szériájának egyik felfedezettje, Kandech Evelyne pályafutása igen ígéretesen indult a tehetségkutatóban, azonban a műsor után eltűnt a zenei élet fősodrából. Az énekléssel soha nem hagyott fel, szólóban és több formációban is színpadra állt, mindemellett azonban a megélhetése érdekében civil munkákat is vállalnia kellett, többek között bébiszitterként és felszolgálóként is dolgozott. A 37 éves énekesnő halálhíre 2021. október 16-án érkezett. Utóbb derült csak ki, hogy Evelyne hosszú ideje rákbetegségben szenvedett, mindemellett pedig súlyos anyagi problémákkal is küzdött, ezt azonban még az ismerőseinek többsége, illetve Sierra Leonéban élő édesapja előtt is titkolta. „Egyszer azt mondta, hogy inkább meghal, minthogy segítséget kérjen. Döbbenetes, de végül így is lett. Szívszorító, hogy inkább meghalt, minthogy veszítsen a büszkeségéből” – nyilatkozta róla a Borsnak egy barátja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top