nlc.hu
Sztárok

Fehér Holló depresszióról és a szorongásról beszélt

„Én a depressziós, szorongós dolgokról szeretnék beszélni” – minden, amit a Farm VIP-ben szereplő Fehér Hollóról tudni kell

Tudtad, hogy Fehér Holló mennyire a szívén viseli a mentális problémákkal küzdők sorsát?

Ritka, mint a fehér holló! Sokszor hallhatta ezt már Fehér Holló zenei producer-előadó, akiről a TV2 gazdálkodós realityje előtt nem sokat tudtunk, de most bepótolhatjuk. 

Ugorjunk vissza 2018-ra, amikor a még hosszú hajú Fehér Holló Miskovits Marcival közös dalát, az OFFOS-t hozta össze, ami a szakítások okozta fájdalom feldolgozására, kusza érzelmiről szólt. Egy évvel később, 2019-ben, amikor még nem is hallottunk a koronavírusról, és nem tudtuk, hogy majdnem egy évre – mondhatni – leállítja a zeneipart, hogy az egészségügyről már ne is beszéljünk, Fehér Holló Kállay-Saunders András mellett szerepelt A Dalban.

Nem fél megírni a lelkileg nehéz pillanatokat

Holló akkor, és azóta is zenei producerként ténykedik, de 2020-ban az első saját lemezét – ami az Egyedül, de mégsem címet viselte –  is kiadta, így már nemcsak a „háttérből” hat a magyar zenei életre, hanem a színpadról is. „Fontos volt számomra, hogy saját szövegek legyenek az első nagylemezemen és az is, hogy teljesen saját magam lehessek. Úgy érzem, hogy kicsit még útkeresésben vagyok, de már megtaláltam, hogy mit szeretnék csinálni, zeneileg és a szövegekben is tudom, hogy hová tartok. Én ezekről a depressziós, szorongós dolgokról szeretnék beszélni” – magyarázta a Music Channelnek adott interjúban, az első saját albumának megjelenésekor. Elmondása szerint a lemezen megjelenő dalok a mély depresszióból és szorongásból születtek, mert úgy érezte, hogy a barátai elhagyják.

fehér holló Farm VIP

A depresszióról szeretne beszélni Fehér Holló (Fotó: tv2)

A lemez nagy siker lett, amiért Fehér Holló sem tudott elég hálás lenni a közönségének. „(…) Az elmúlt időszakban sokszor előjött bennem az a gondolat, hogy milyen lesz frontemberként színpadon állni, hiszen eddig mint támogató ember voltam jelen, most viszont olyan sok erőt adtatok, hogy minden dalt együtt tudtunk átélni” – írta az Instagramra még a lezárások előtti koncertjei után a Farm VIP versenyzője. „Mióta kijött a lemez, rengeteg pozitívat kapok és segítséget; bár mindenkinek így tudnánk segíteni, igazából ezért van ez a lemez: Egymásért és ez a koncert be is bizonyította, hogy mi együtt vagyunk erősek. Aki közénk áll, az többé nem lesz egyedül! Ebben vagytok ti nagyon erősek! Reményt adtok az embereknek, és így már egy közösség vagyunk! Köszönöm a barátaimnak, hogy átsegítettek a legnehezebb pillanatokban és hogy mellettem voltak! De ezt mondhatnám nektek is, akik hallgattok, hiszen már ti is ismertek belőlem egy részt, köszönöm! Óriási buli volt, sosem felejtem el nektek! Egyszerűen nem hiszem el, hogy velem énekeltétek a dalokat, ez nagyon jó érzés, olyan, mint meghalni úgy, hogy tudod, hogy már fél lábbal a mennyben vagy!” – magyarázta a zenész-producer, aki nem híve a CD-ről elindított fellépéseknek, helyette az élő zenekarral tartott koncerteket preferálja. 

Segíteni akar és azt tanítani, hogy meglássuk a másik nehézségeit

A korábban már említett albumon a fiatal zenész olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kállay-Saunders, Varga Viktor és B. Nagy Réka. Bánki Benivel hozta létre az Apofénia című slágert, ami szintén a mentális nehézségeket állította a középpontba. „Az apofénia egyfajta félelem attól, hogy mindenki ellenünk van és rosszat akar nekünk. Egy depressziós ember hajlamos a rosszat látni mindenben, pedig egy csomó minden van az életben, aminek örülhetünk, erről írtam ezt a dalt” – mondta Fehér Holló a Music Daily oldalnak. Mind Beni, mind pedig Holló fontosnak tartja, hogy „ráneveljék” az embereket mások segítésére, arra, hogy meglássuk, ha valakinél nincs rendben valami. „Bízom abban, hogy ez a dal megtalálja majd azokat, akiket kell és amikor azt hiszik, egyedül vannak, majd látják, hogy mégsem.”

fehér holló Farm VIP

Henry Kettner, Fehér Holló és Oláh Gergő (Fotó: tv2)

Kisbaba és főiskola

A fiatalok körében egyre népszerűbb Fehér Hollóra a TV2 is felfigyelt, ezért fel is kérték a Farm VIP 2. szezonjába versenyzőnek 2021-ben. „Energikus, pörgős, optimista és pozitív” – így akart nekivágni a nagy kalandnak Holló, és ekkor szó sem volt szorongásról, és depresszióról. A zenész egyébként nem félt a kihívásoktól, elmondása szerint a mosogatáson kívül semmivel nem lehet elriasztani. De attól sem jött zavarba, hogy irányítson, ha a helyzet úgy hozta. „Ez egy játékhelyzet volt, ahol kellenek irányító emberek. Nekem vannak tapasztalataim, hamar rájövök, ki miben jó” – magyarázta a Borsnak. Bár voltak olyan nehéz küzdelmei a játék alatt, amikor rosszul lett, a vártnál sokkal jobban szerepel. „Remélem, ezzel a műsorral minél több emberhez eljut majd a zeném és megismeritek egy részemet” – írta a Facebookon.

fehér holló Farm VIP

Fehér Holló a Farm VIP 2-ben (Fotó: tv2)

Az érzelmeiről bátran kitárulkozik nekünk Fehér Holló, de a magánéletével már más a helyzet. Feltűnt például az Instagram-oldalán az egyik posztjában egy kisbaba, Liliom, aki feltételezhetően egy rokona, vagy közeli barátja gyermeke lehet. A zenélés mellett tanítással is foglalkozik, legalábbis erről árulkodik egy 2020-as bejegyzése, melyben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karról jelentkezett be. „Kicsit furcsa lesz hozzá szokni, hogy »tanár úrnak« szólítanak, de nagyon jó érzés. Az egyetemen töltött sok kemény év után, azért az visszaadja a hitet, hogy valóban látunk diákokat; hogy végre taníthatunk” – írta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top