nlc.hu
Sztárok

Tornóczky Anita nyerte A Konyhafőnök VIP-t

Tornóczky Anita A Konyhafőnök VIP győztese

Tornóczky Anita legyőzte Németh Kristófot A Konyhafőnök VIP Fináléjában. Ezzel ő lett Magyarország új Konyhafőnöke.

A Konyhafőnök VIP csütörtök esti Fináléjában a hagyományos, három fogásos menüsor elkészítésében egykori versenytársak segédkeztek. Tornóczky Anitának Szandi és Nagy Sanyi dolgozott a keze alá, Németh Kristóffal pedig Muri Enikő és Csonka Bandi főzött. A kóstolásra ezúttal is neves szakértők, a Michelin-csillagot éveken át megőrző Palágyi Eszter séf, egy korábbi A Konyhafőnök-győztes, Bóza Roland és egy korábbi versenyző, Sipos Tomi érkezett.

Tornóczky Anita

Tornóczky Anita és segítői – Fotó: Sajtóklub

Tornóczky Anita menüjében az előétel füstölt lazac tatár volt, zöldfűszeres krémsajttal és bazsalikomos paradicsommal, paradicsomvízben tálalva, pitával. Főételként egy olasz különlegességet, osso buco-t szolgált fel, sáfrányos rizottóval és marinált zöldséggolyócskákkal. Desszertje pedig egy újragondolt tiramisu volt.

Németh Kristóf

Németh Kristóf és segítői – Fotó: Sajtóklub

Németh Kristóf előételként belsőségkocsonyát álmodott meg egy sakktáblán, amibe malacfület, szívet és májat tett, a sakktábla pedig tejfölből és tintahal tintájával színezett tejfölből állt. Ezek mellé marinált savanyúságokat, egy wasabis-tejfölös habot és véres hurka korongokat rakott fel a tányérra. Főétele sous vide szarvasgerinc volt, zöldfűszeres kéregben, fenyőmagos, gombás búzadara pogácsákkal, krumplipüré halommal és füstölt koktélparadicsomokkal. Desszertként újragondolt tejberizst tálalt, ahol a rizst tarhonyával helyettesítette, a fogást pedig vaníliás, kapros fehércsoki mousse-szal, meringue-gel, ribizli chutney-val és citrusos ribizliöntettel bolondította meg.

A végső döntés során – ahol a zsűri nem csak a Fináléban nyújtott teljesítményt, de a teljes verseny alatt összegyűlt tapasztalatokat is értékelte – Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő Tornóczky Anitát hirdette ki győztesnek, ezzel övé lett A Konyhafőnök VIP cím és a 10 millió forint, amit állatvédelmi célokra fog felhasználni.

Tornóczky Anita

Tornóczky Anita nyerte A Konyhafőnök VIP-t – Fotó: Sajtóklub

Olvass még A Konyhafőnök VIP-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top