nlc.hu
Sztárok

Elszúrta a burgonyapürét Németh Kristóf

Sárközi Ákos kiöntötte Németh Kristóf ételét A Konyhafőnök VIP fináléjában

Szégyellte magát a színész, teljesen leforrázta a séf cselekedete.

Németh Kristóf teljesen kétségbeesett, miután Sárközi Ákos azzal szembesítette, hogy elrontotta a segítőivel a krumplipürét. Bár a finalista színész ekkor megfogadta, hogy összeszedi magát, Csonka Bandi gyorsan kihúzta nála a gyufát.

Németh Kristóf

Németh Kristóf és mentora, Sárközi Ákos – Fotó: Sajtóklub

Mi a legfontosabb a burgonyapüré esetében?” – szegezte a kérdést Németh Kristóféknak a kóstolás után a sztárséf. Mint kiderült, nem lett volna szabad turmixolniuk a pürét, úgyhogy fogta is Sárközi a turmix tartalmát és kiöntötte a csapba. “Ha a burgonyát berakod a turmixba, a keményítőtartalom miatt egy ilyen csúnya ragasztó lesz. Levesnek tökéletesen jó, de burgonyapürének nem” – jegyezte meg.

Rettenetesen szégyelltem magam, amikor Ákos séf kiöntötte a pürémet. Leforrázó gesztusa a kiöntéssel azt hiszem, hogy engem józanságra kellett, hogy intsen” – vallotta be Németh Kristóf a történtek után a kamerák előtt.

Németh Kristóf amúgy A Konyhafőnök VIP Fináléjában – amelyet végül Tornóczky Anita nyert meg – előételként belsőségkocsonyát álmodott meg egy sakktáblán, amibe malacfület, szívet és májat tett, a sakktábla pedig tejfölből és tintahal tintájával színezett tejfölből állt. Ezek mellé marinált savanyúságokat, egy wasabis-tejfölös habot és véres hurka korongokat rakott fel a tányérra. Főétele sous vide szarvasgerinc volt, zöldfűszeres kéregben, fenyőmagos, gombás búzadara pogácsákkal, krumplipüré halommal és füstölt koktélparadicsomokkal. Desszertként újragondolt tejberizst tálalt, ahol a rizst tarhonyával helyettesítette, a fogást pedig vaníliás, kapros fehércsoki mousse-szal, meringue-gel, ribizli chutney-val és citrusos ribizliöntettel bolondította meg.

Olvass még A Konyhafőnök VIP-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top