nlc.hu
Sztárok

Mihalik Enikő szülés utáni teste

Így változtatta meg a topmodellt, Mihalik Enikőt az anyaság – képek

A terhesség és a szülés hatalmas változás minden nő életében, fizikai és mentális értelemben egyaránt, és nem kivételek ez alól a topmodellek sem. Mihalik Enikő például a terhessége óta nyíltan beszél arról, hogy milyen átalakulásokon ment át a teste – és az egész élete, mióta anyává vált.

A topmodell, aki többek között olyan divatmárkáknak dolgozott az eddigi karrierje során, mint Cesare Paciotti, a Gucci, a Kenzo, a Max Mara, Viktor & Rolf , júliusban adott életet kislányának, Eva-Rose-nak. Mihalik Enikő azóta nemcsak az anyaság örömteli pillanatairól posztolt, hanem többször is beszélt a nyilvánosság előtt a nehezebb napokról, és olyan megugrani való akadályokról, amelyek teljesen újak az életében. A modell arról is mesélt, hogy bár tudta, egy gyermek születése hatalmas változással jár, az még őt is meglepte, mennyire nehéz megbirkózni a hirtelen jött felelősséggel és a megfelelési kényszerrel, hogy jó anya legyen. 

mihalik enikő, anyaság, terhesség

Mihalik Enikő a terhessége alatt és után (Fotó: Instagram, Smagpictures)

A topmodellek teste is változik

Természetesen a testi változások sem kerülték el, ráadásul egy modellnek, akinek a teste a munkaeszköze, még stresszesebb tud lenni ez a fajta átalakulás. Márpedig Enikő a modellkarrierje alatt sok olyan munkát kapott, amikor a teste volt a főszerepben, gondoljunk csak a Victoria’s Secret bemutatójára, ami híres volt arról, hogy csak a „legtökéletesebb” testű topmodellek lehettek Victoria’s  Secret angyalok. 2018-ban  lett is egy jókora botrány abból, hogy Ed Razek, a Victoria’s Secret marketingvezetője a Vogue-nak adott interjújában leszögezte, hogy plus size modelleknek és transzszexuálisoknak nincs helyük a bemutatón, mert „ez a show a fantáziáról szól”. A márka végül kénytelen volt meghajolni a kritika előtt, és engedve az idők szavának, 2019-ben plus size modellt szerződtetett új kampányához, majd azt is bejelentette, hogy elmarad az évente megrendezett, látványos show, mondván, hogy már nem a divatbemutató a leghatékonyabb eszköz, amivel el lehet érni a vásárlókat.

Mihalik Enikő, Victoria's Secret

Mihalik Enikő a Victoria’s Secret kifutóján 2014-ben (Fotó: Getty Images)

De visszatérve Mihalik Enikőhöz: a topmodell a szülése után meglepő nyíltsággal beszélt arról, hogy milyen átalakulásokat tapasztalt a testén, és hogy ezek a változások miként hatnak a pszichéjére. A terhessége alatt sem titkolta testét, sőt, kimondottan büszke volt az új formáira: bőven láthattunk róla terhesfotót, vagy divatanyagot a várandóssága alatt. Például ez a szép címlap is a terhessége alatt készült:

Érzelmek tömkelege

A fizikai változások mellett rengeteg új, egymásnak ellentétes érzéssel is meg kellett birkóznia, Enikő ezekről is őszintén beszélt, elárulta például, hogy jóval többet sír, mint előtte. Szerinte ennek két oka van: olykor a kétségbeesés csalja elő a könnyeit, máskor a boldogság, de úgy véli, hogy ezen nincs mit szégyellni, természetes az, hogy egy nő érzelmi hullámvasútra kerül, mikor anyává válik. A nehezebb változások mellett természetesen rengeteg öröm és pozitív hatás is érte az elmúlt hónapokan, bevallása szerint manapság sokkal jobban bízik magában. Korábban elmondta azt is, hogy eljutott odáig, már nem bújik kismamablogokat, szerinte felesleges, hiszen nincs két egyforma nő, anya, mindenki máshogy működik és boldogul szülés után. 

Arról is többször írt már az Instagram-oldalán, hogy minden nehézség ellenére ez a legboldogabb időszak az életében, és az is biztos, hogy hamarosan újabb modellmunkákat is láthatunk majd tőle. Legutóbb pedig kislánya arcát is megmutatta a közösségi médiában.

„Hello világ! Eva Rose vagyok. Túl vagyok a három hónapos vizsgálaton és az orvos azt mondta, hogy egy egészséges, nagy baba vagyok, aki már megduplázta a születési súlyát. Most, hogy már ilyen nagy vagyok, ideje, hogy többet lássatok belőlem.” – olvasható a fotó mellett.

Fotók: Smagpictures, Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top