nlc.hu
Sztárok

Karácsonyi filmek gyerekszínészei akkor és most

Agyonjátszott karácsonyi filmek gyereksztárjai – mi lett velük?

Mi lett a karácsonyi filmek tehetséges gyerekszínészeivel?

Ezek a gyerekszínészek nemcsak az ikonikus karácsonyi filmekben lopták el a reflektorfényt felnőtt társaiktól, hanem sokan közülük sikeres szórakoztató karriert futottak be. Ha valaha is azon töprengtél, hogy mi lett ezekkel a tehetséges fiatalokkal, akiket minden decemberben a tévé képernyőjén látsz, akkor ez a lista neked készült.

Macaulay Culkin

A gyermeksztár, akit leginkább a Reszkessetek betörők (1990) című filmben játszott szerepéről ismert, manapság hajlamos elzárkózni a hollywoodi reflektorfény elől. Ennek ellenére az utóbbi időben olyan műsorokban szerepelt, mint a Changeland, a Dollface és az American Horror Story. A zűrös évek után a magánéletében is révbe ért: 2021. tavaszán megszületett Macaulay Culkin és barátnője, az egykori Disney-sztár, Brenda Song első gyermeke. A kisfiúnak a Dakota nevet adták Culkin testvérének tiszteletére, aki 2008-ban halt meg.

Macaulay Culkin akkor és most

Fotó: AFP

Devin Ratray

Kiemelkedő gyereksztár volt a Reszkessetek betörők franchise-ból Devin Ratray, aki Kevin bátyját, Buzz McCallistert alakította. A színész olyan műsorokban szerepelt, mint a Law & Order, a Chicago Med és a Hustlers. A 2021-es verzióban, a Home Sweet Home Alone-ban is újra életre keltette Buzzt.

Devin Ratray akkor és most

Fotó: AFP

Thomas Brodie-Sangster

Valószínűleg láttad már az Igazából szerelem (2003) cuki gyerekszínészét számos más népszerű filmben és tévéműsorban, köztük a Trónok harcában és a The Maze Runnerben. Thomas megismételte Sam szerepét a többi szereplővel egy 2017-es mini-folytatásban is. A Liam Neeson mostohagyerekét alakító sztár már 31 éves, de még mindig kiskamasz képe van. A tinis fizimiska nem mindig előny, árulta el Thomas Brodie-Sangster. Egyszer például Kanadában akart sört kérni egy bárban, de nem hitték el neki, hogy elmúlt 18, igazolvány pedig nem volt nála. Megmutatta a pultosoknak az IMDb-oldalát, de ez sem hatotta meg őket, így a színész sör nélkül maradt.

Thomas Brodie-Sangster akkor és most

Fotó: AFP

Mara Wilson

A Csoda New Yorkban (1994) főszerepén kívül Mara két további ikonikus 90-es évekbeli filmben is szerepelt: a Matildában és a Mrs. Doubtfire-ben. 2016-ban önéletrajzi könyvet adott ki. A következő évben írt egy esszét az ELLE-nek, amelyben a gyermekszínészek szexualizálása ellen emelt szót. „Eszembe sem jutott, hogy cuki vagyok. A családom azt mondogatta, hogy gyönyörű vagyok, de soha nem tartoztam a szép kislányok közé az osztályban. Ők másmilyenek voltak. Valószínűleg legalább akkora sokk volt számukra, mint számomra, hogy szerepet kaptam egy filmben, de akkoriban a rendezők »normálisnak« látszó gyerekeket akartak. Amíg meg tudtuk tanulni a szövegeinket, és némi átéléssel elmondani, senkit nem érdekelt, mennyire szimmetrikus az arcunk. És működött is: egész országokat vertem át azzal, hogy azt gondolták, cuki vagyok” – írta erről már felnőttként a Guardianben megjelent esszéjében Mara, aki bevallotta, hogy biszexuális.

Mara Wilson akkor és most

fotó: AFP

Talán ezeket még nem láttad

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top