nlc.hu
Dekor

Legjobb karácsonyi családi filmek

Nem tudod, mit nézz karácsonykor? Filmajánló!

Vannak olyan ünnepi mozifilmek, amik nélkül egyszerűen nem telhet el a karácsony. Családi karácsonyi filmek jönnek, amik teljesen kikapcsolnak a hétköznapok forgásából.

Egyszerűen léteznek olyan karácsonyi filmek, amik olyanok a lelkünknek, mint a kedvenc bonbonunk. Jólesnek, tudjuk, hogy mire számíthatunk, ezerszer láttuk már őket, mégis, minden évben újranézzük, mert kellemesen ismerős érzéseket élhetünk át, miközben bekuckózunk a tévé elé.

Karácsonyi családi filmek

Kuckózz be, és induljon a filmezés!
(Fotó: Getty Images)

Régi karácsonyi filmek, amiket ma is ugyanúgy imádunk

Ugyanúgy, ahogy a bejgli és a halászlé, a családi karácsonyi filmek is képesek hozzánőni az ünnepekhez. A Reszkessetek, betörők az a karácsonyi film, ami nélkül sokunknál nem telhetnek el az ünnepek. Ez a film maga a karácsony: kívül-belül gyönyörűen díszített ház, a szereplők is bordóba, fenyőzöldbe és fehérbe öltöznek – de minimum egy kiegészítőt, ami ennek felel meg, biztos, hogy viselnek –, garantált a sok nevetés, és a vége természetesen az, hogy a szeretet győzedelmeskedik.

Tény, hogy a Huncutka című film sem mostani, és nem is adja annyit a tévé, mint más karácsonyi filmeket, de kifejezetten kedves, vicces és szép karácsonyi történetről van szó. A sztoriban megvan minden, ami egy családi karácsonyi filmhez kell: egy cuki és nagydumás kislány, egy vicces, de szegény sorsú apa, és egy dúsgazdag, jó lelkű és gyönyörű nő. A karácsonyi feeling garantált!

A Télapuról talán azt gondolnánk, nem is olyan régi, pedig a bemutató óta eltelt már 27 év!  Hasonló karácsonyi hangulatot ad, mint a Reszkessetek, betörők, hiszen az ünnepi díszítést ebben a filmben is kimaxolták, és pontosan olyan télapó válik a főszerepet játszó Tim Scottból, amilyennek gyerekkorunkban elképzeltük a fehér szakállút. Akárhányszor nézed meg, annyiszor képes bevonni és elvarázsolni ez a karácsonyi mesefilm.

Kevésbé ismert karácsonyi filmek

De vannak nem feltétlen ismert mesék, svéd filmek, vígjátékok – mint például a Karácsony Artúr, a Családi karácsony, a Diótörő és a négy birodalom –, amik szintén az ünnepekre készültek, valahogy mégsem lettek annyira ismertek, hogy a top karácsonyi filmek között bekerüljenek a köztudatba. Éppen ezért összegyűjtöttük nektek a szórakoztató, de kevésbé ismert karácsonyi filmeket is, amikről eddig talán nem is hallottál, pedig nagyon is ott a helyük a karácsonyi filmes bakancslistádon!

Persze a tévé mellett a streamingszolgáltatókat sem hagyhatjuk ki, hiszen sokan már televízió mellett, helyett is netflixezünk. Egy kollégánk tavaly összegyűjtötte a 2020-as netflixes karácsonyi filmeket, szemezgess a listájából! De bőven van választék az új karácsonyi filmekből is a Netflixen, így csak rajtad múlik, hogy melyik platformot választod az ünnepek alatt. Fogj egy plédet, kuckózz be, és hangolódj a karácsonyra!

Kapcsolódj ki velünk az ünnepek alatt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top