nlc.hu
Sztárok

Betörés a Windsor kastélyba

Betörtek karácsonykor II. Erzsébet rezidenciájára

A gyanúsítottnál, aki átmászott a Windsor kastély kerítésén, egy számszeríj volt. II. Erzsébet a lakrészében tartózkodott.

Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti – írja az MTI.

A rendőrség közölte, hogy a dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit őrizetbe vették, és azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre. Azt írják, hogy a férfi behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről.

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt – róla emlékezett meg karácsonyi beszédében is.

II. Erzsébet szokásos karácsonyi beszédekor / Fotó: Profimedia

II. Erzsébet szokásos karácsonyi beszédekor / Fotó: Profimedia

Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Eduárd és feleségeik is csatlakoztak hozzá. A Daily Mirror szerint a gyanúsítottat a térfigyelő kamerákon észlelték, a felvételen egy számszeríj volt látható nála. “A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek” – mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, “szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott”. Az újság szerint “a biztonsági eljárások jelentős átértékelése” várható az incidens után.

A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt. A hatósági közlemény szerint bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top