nlc.hu
Sztárok

2022 leendő sztárjai

5 sztárpalánta, akinek 2022-ben az egész világ megismeri a nevét

Ma még "csak" feltörekvő tehetségek, 2022-ben jó eséllyel szupersztárok lesznek.

Emma D’Arcy

2022-ben kerül képernyőre a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza. A cselekmény 200 évvel a Trónok harca előtt játszódik és a Targaryen-ház végének kezdetét és targaryeni polgárháború előtti eseményeket követi végig. A széria női főszerepét, Viserys király elsőszülött lányát, Rhaenyra Targaryen harcegnőt Emma D’Arcy formálja majd meg. A 29 éves brit színésznő az Oxford művészeti karán végzett, karrierjét színházi darabokban kezdte, sorozatokban 2018 óta szerepel. A nagy áttörést azonban kétségkívül a Sárkányok háza hozhatja meg a számára.

Emma D'Arcy és Matt Smith a House of the Dragon egyik jelenetében

Emma D’Arcy és Matt Smith a Sárkányok háza egyik jelenetében (Fotó: HBO)

Monica Barbaro

Az év egyik leginkább várt filmje az 1986-os Top Gun folytatása, a Top Gun: Maverick, melyet a tervek szerint 2022 májusában mutatnak majd be. A filmben olyan világsztárok mellett, mint Tom Cruise, Jennifer Connelly, Ed Harris vagy Val Kilmer, feltörekvő tehetségek is feltűnnek majd. A legígéretesebb közülük a 30 éves Monica Barbaro, aki Phoenixet, a gyakornok pilótanőt alakítja. A színésznő emellett szerepet kapott egy készülő kalandsorozatban is, melyben Arnold Schwarzenegger karakterének lányát játssza majd.

Monica Barbaro

Monica Barbaro (Fotó: Victor Chavez/Getty Images)

Austin Butler

Várhatóan 2022 júniusában kerül a mozikba Baz Luhrmann Elvis című életrajzi filmje, melyben a rock’n’roll királyát a 30 éves Austin Butler alakítja majd. Az amerikai színész 14 éves kora óta forgat, több világhírű sorozat, többek között a Hannah Montana vagy a CSI: Miami helyszínelők egy-egy epizódjában is feltűnt, illetve a Szex és New York előzménysorozata, a Carrie naplója középiskolai szívtipróját is ő formálta meg. A mozivásznon legutóbb a Volt egyszer egy… Hollywood című filmben láthattuk. Az eddigi legnagyobb dobása azonban kétségkívül Elvis Presley szerepe lehet, mely egyenesen az A-listás sztárok közé repítheti.

Austin Butler

Austin Butler (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Olivia DeJonge

Szintén az Elvis-mozi teheti szupersztárrá Olivia DeJonge-ot, aki a Király feleségét, Priscilla Presley-t alakítja az életrajzi drámában. A 23 éves ausztrál színésznő a Netflix A Társadalom című sorozatából lehet esetleg ismerős. Jövőre az Elvis című film mellett Colin Firth, Toni Collette és Juliette Binoche oldalán láthatjuk majd a The Staircase című minisorozatban is, melyet az HBO Max készít az azonos című, 2004-es bűnügyi dokumentumsorozat alapján. 

Olivia DeJonge

Olivia DeJonge (Fotó: Jim Spellman/WireImage)

HoYeon Jung

A dél-koreai HoYeon Jung közel egy évtizede dolgozik modellként a legnagyobb divatházaknak, ám a nevét idén ősszel ismerte meg az egész világ, annak köszönhetően, hogy ő alakítja a hipersikeres Squid Game (Nyerd meg az életed) című thrillersorozat egyik állandó karakterét, Kang Szebjokot. A 27 éves Jung máris a legtöbb követővel rendelkező dél-koreai színésznő az Instagramon. Jövőre pedig még magasabbra emelkedhet a csillaga, hiszen az már biztos, hogy a Louis Vuitton divatház globális márkanagykövete lesz.

Hoyeon Jung

Hoyeon Jung (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top