nlc.hu
Sztárok

Interjú Nagy Alexandrával

Nagy Alexandra: „A Barátok közt végét is pozitívan éltem meg”

Amióta Nagy Alexandra vidékre költözött, teljesen megváltozott az élete: a házát csinosítgatja, miközben négy kutyával éli életét. A színésznő az nlc-nek mesélt az elmúlt időszakról, a karácsonyról és arról, miként látja a következő évét.

Hogy teltek az ünnepek? Kivel töltötted a karácsonyt?

Rég volt ennyire csendes karácsonyom, mint a mostani. Korábban, a budapesti lakásomban, a családon kívül mindig barátokkal ünnepeltünk, sőt, meghívtuk azokat is, akik magányosan töltötték volna az estét. Igyekeztünk figyelni rá, hogy senki ne érezze magát egyedül. Most viszont szerettem volna anyukámmal kettesben lenni. Két napra vendégül is láttam a kis házamban, nagyon jól éreztük magunkat együtt. Beszélgettünk, társasoztunk, olyan volt, mint amikor kislány voltam. Ő főzte a karácsonyi menüt, én pedig a süteményekről gondoskodtam. Bár még nincs konyhám, nem tudtam sütni, de mégis sikerült beszereznem a szokásos bejglit és kuglófot. Hiányzott már ez a fajta minőségi együttlét az édesanyámmal. Igaz, mindennap beszélünk telefonon, és nagyon jó a kapcsolatunk, de nem találkozunk olyan gyakran, mint amikor mindketten a fővárosban laktunk. Most végre kihasználtuk az ünnepeket, ami jól esett mindkettőnknek.

Szilveszterkor is otthon voltál?

Igen, egy barátnőmmel vártuk az újévet. Régóta követek egy orosz szokást, ami most sem szakadt meg: felírtam egy papírra, hogy mit engednék el, a másik oldalára pedig azt, hogy mit szeretnék elérni, majd elégettem. A papír hamujából egy csipetet belekevertem a pezsgőmbe és azzal koccintottunk.

Mit kellett elengedned?

Nem sok dolgot, úgy érzem, inkább hálás lehetek az elmúlt évemért. Számomra a 2021 egy nagyon eseménydús év volt, számos jó dolgot kaptam az élettől. A Barátok közt végét is pozitívan éltem meg, mert az élet kegyes volt hozzám, hogy együtt tudtuk abbahagyni a sorozatot a kollégáimmal. Nem arról volt szó, hogy megváltak volna tőlem hirtelen, hanem fel tudtunk készülni a búcsúzásra és az elválásra, így pedig könnyebb volt az elengedés. Aztán jött a Survivor, ami életem egyik legnagyobb és legjobb kalandja volt, ami által rájöttem végre, hogy milyen sok erő van bennem mind lelkileg, mind fizikailag. Ezért belevágtam a házvásárlásba és vidékre költöztem, amiről mindig is álmodoztam. Amúgy is szerettem volna beiktatni egy kis pihenést az utóbbi hónapokban, és ezt az időt arra használtam fel, hogy a saját kuckómat alakítgassam.

Nagy Alexandra Survivor

Nagy Alexandra Dominikán a Survivor forgatásán (Fotó: RTL Magyarország)

Mik a jövőbeli terveid? Hogyan indítottad a 2022-es évet?

2021 végén jöttem rá, hogy a legutóbbi bakancslistámról már mindent kipipáltam. Az utolsó a fogszabályozóm volt, és az is meglett. Le kell ülnöm magammal és ki kell találjam az új álmaimat, céljaimat, mert ezek most hiányoznak. Persze, alapvető dolgokat már tudok, például be kell fejeznem a házam felújítását. Nemsokára a kéményt építik majd ki, aztán jöhet a konyha is. Ezeket leszámítva a 2022-es évem teljesen üres, ki kell találnom egy új bakancslistát.

Mostanában sokat vagy egyedül, ez tudatos?

Abszolút. A napokban például részt vettem egy buddhista templom szertartásán, egy hangtál fürdőzésen, ami egy nagyon jó önfejlesztő nap volt. Kikapcsolt és tökéletesen lecsendesített. Amióta elköltöztem a fővárosból a természetbe, nem is vágyom rá, hogy visszatérjek. Szeretek sétálni a környékünkön, jó levegőn vagyok, távol a világtól, távol mindentől. Most már négy kiskutyussal élek együtt, ami nagyon feltölt.

Nagy Alexandra fogszabályzó

Fotó: Nagy Alexandra Instagram-oldala

Nemrég még két kutyusod volt.

Maximilian és Oli, aztán a nyáron érkezett hozzám Sophie, két hete pedig Sárika. Mindig is tudtam, hogyha lesz egy kertes házam, akkor annyi kutyám lesz, amennyiről tudok gondoskodni. Régóta együttműködöm a Csivava Fajtamentőkkel, és szívemen viselem a kiskutyák sorsát. Csodálatos menhelyes kutyáknak otthont adni, ők pedig minden szeretetemet dupláját hálálják meg. Azt is jó látni, hogy amikor a kisgyerekes barátnőim jönnek hozzám, mekkora szeretettel állnak a kutyáim a kisbabákhoz. A csivavák tényleg nagyon odaadó lények, akik a szeretetükkel bárkit levesznek a lábukról.

Mik a terveid a munka terén?

Most nincs állandó elfoglaltságom, mint a Barátok közt forgatása alatt, de időszakos fellépéseim vannak. „B” tervként mindig is a pszichológiában gondolkoztam, rengeteget olvasok most is, nagyon érdekel ez a pálya, de nem akarok felhagyni a színészettel. Ez a szerelemmunka. Jelenleg egy darabban játszom két régi kollégámmal, Várkonyi Andrissal és Fodor Zsókával, és bár nem mindennaposak az előadások, mégis rengeteg energiát, szeretetet merítek belőle. Arról nem is beszélve, hogy a kabaré egy számomra teljesen új műfaj. Egyébként amióta vidéken élek, sokkal nyugodtabb vagyok, nem stresszelek semmin, még a munkán sem, teljesen megváltozott az életem. Rengeteget kirándulok és élvezem a környezetet, ahol élek. A többi meg megy majd a maga útján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top