nlc.hu
Sztárok

Madonna 21 éves fia álnéven festőművész

Leleplezték Madonna 21 éves fiát: Rocco Ritchie álnéven lett festőművész

A Rhed álnéven alkotó Rocco Ritchie festményei megosztják a kritikusokat.
Rocco Ritchie

Madonna és Guy Ritchie közös gyermeke, a 21 éves Rocco Ritchie festményeket készít álnéven, amelyeket neves galériákban állítanak ki, és ötszámjegyű összegért kínálják.

A PageSix még decemberben leplezte le, hogy a Rhed néven alkotó titokzatos festő nem más, mint Madonna fia. Ehhez nem sok kétség fér, mivel egyidősek, mindketten ugyanazokban a városokban nőttek fel, ugyanazokba az iskolákba jártak. Az pedig még árulkodóbb, hogy 2020-ban Madonna és Guy Ritchie a párjaikkal és a gyerekeikkel megjelentek a nyugat-londoni Tanya Baxter Contemporary galériában, ahol 2018 óta számos kiállítása volt a Rhed nevű rejtélyes művésznek.

Bár a festőt leleplezték, a kritikusok megosztottak, ha az alkotásairól van szó. Tanya Baxter, a galéria kurátora szerint Rhed eklektikus kulturális háttérrel rendelkezik, gyermekkorát New York és London között töltötte, festményei az ártatlanság és a magabiztosság megnyerő keverékét sugározzák. A King’s Road galéria, amely Rhed munkáit Jean-Michel Basquiathoz és Banksyhez hasonlította, előszeretettel hivatkozik a pozitív véleményekre. Ilyen például Mervyn Davies, a Királyi Akadémia egykori elnökéé, aki szerint a fiatal festő képes az energiáit valami gyönyörűvé alakítani.

A Guardian művészeti kritikusa, Jonathan Jones kevésbé volt lelkes, szerinte a művész túl korán került a nyilvánosság elé. „Festményei ügyetlen kamaszos próbálkozások, amelyekben nyoma sincs az eredetiségnek vagy az életerőnek” – mondta Jones. Hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lehet jobb festő, de a mostani alkotásai Picassót vagy Modiglianit halványan utánzó amatőr munkák, amelyeket rengeteg fiatal meg tudott volna csinálni.

A The White Pube néven publikáló Gabrielle de la Puente és Zarina Muhammad művészeti írók még tovább mentek: „Szégyen, amikor a művészek olyan alkotásokat hoznak létre, amelyek kortárs művészet helyett modern művészetnek tűnnek.” Szerintük „az nem újdonság vagy meglepő, hogy a művészvilágban egy gyanúsan sikeres kölyöknek titokban hihetetlenül gazdag és híres szülei vannak, de elég szar dolog”.

Rocco Ritchie alkotásai megnézhetők az Artsy.com-on, van olyan festmény, amelyért 24 ezer fontot (10,3 millió forintot kérnek).

(The Guardian)

(Kiemelt kép: Ricky Vigil M/GC Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top