nlc.hu
Sztárok

A brit királyi család legintelligensebb tagjai

Ő a brit királyi család legintelligensebb tagja

Oxfordi kutatók iskolai végzettségeik alapján rangsorolták a brit királyi család tagjait. Íme a 10-es lista!

Az Oxford Royale oktatási intézet kutatói a brit királyi családtagjainak középiskolai eredményeit, valamint főiskolai, illetve egyetemi végzettségeit elemezték. Ez alapján állították össze az uralkodóház legintelligensebb tagjainak listáját. A felsőfokú intézményeket, ahová a família tagjai jártak, a QS felsőoktatási világranglistán elfoglalt helyezésük szerint állították sorba.

A tanulmány szerint a brit királyi család legintelligensebb tagja a 40 éves Meghan Markle, aki a Northwestern Egyetem színház, illetve nemzetközi kapcsolatok szakán is diplomát szerzett. Az amerikai elit egyetem 2021-ben a QS világranglista 30. helyén állt.

„Bár Sussex hercege és hercegnéje visszavonult aktív királyi szerepkörtől, felkeltették a világ érdeklődését. Meghan azon vágya, hogy ismertségét felhasználva felhívja a figyelmet a világ komoly problémáira, tükrözi intelligenciáját, elemző gondolkodásmódját és magas iskolázottságát” – fogalmazott az Oxford Royale szóvivője.

A brit királyi család néhány tagja

Rájuk tippeltél volna? (Fotó: Getty Images)

A lista második helyén Katalin hercegnét találjuk, aki a Marlborough magániskolában végezte középiskolai tanulmányait, ahol végzősként matematikából és művészetből A-osztályzatot, angolból pedig B-osztályzatot szerzett. (Ami a magyar 5-ös, illetve 4-es érettségi eredménynek felel meg.) Ezt követően a QS világranglista 91. helyén álló St Andrews Egyetemen hallgatott művészettörténetet. Vilmos herceg szintén ezen az egyetemen tanult, a listán viszont azért került egy helyezéssel felesége mögé, mivel ő a középiskolában valamivel gyengébben teljesített: földrajzból A-osztályzatot, művészetből B-t, biológiából pedig C-t szerzett. A listára egyáltalán nem került fel viszont Harry herceg, mivel ő a középiskola elvégzése után nem ment egyetemre.

A teljes 10-es lista a következőképp néz ki:

  1. Meghan Markle (Northwestern Egyetem)
  2. Katalin hercegné (St Andrews Egyetem)
  3. Vilmos herceg (St Andrews Egyetem)
  4. Eugénia hercegnő (Newcastle Egyetem)
  5. Peter Phillips (Exeteri Egyetem)
  6. Zara Tindall (Exeteri Egyetem)
  7. Anna hercegnő (Aberdeeni Egyetem)
  8. Lady Kitty Spencer (Fokvárosi Egyetem, Európai Üzleti Iskola)
  9. Camilla Parker Bowles (SOAS Egyetem)
  10. Beatrix hercegnő (Goldsmiths, Londoni Egyetem)

A brit királyi család semmilyen formában nem kommentálta a megjelent tanulmányt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top