nlc.hu
Sztárok

Hat filmes páros, akiknél nem működött a kémia

Hat filmes páros, akik a valóságban utálták egymást

A színész azért színész, hogy el tudja játszani, hogy kedveli, sőt adott esetben szereti és imádja a partnerét, még akkor is, ha a való életben nem teljes köztük az összhang. Azonban vannak helyzetek, amikor kifejezett utálatot kell a vásznon barátsággá, bajtársiassággá, netán szerelemmé formálniuk. Az alábbi párosoknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk.

Mia Farrow és Woody Allen

Film: Férjek és feleségek (1992)

Mia Farrow és Woody Allen

Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

Woody Allen és Mia Farrow tizenharmadik, és egyben utolsó közös filmjének forgatása már eleve problémákkal kezdődött: akkoriban a pár kapcsolata már nem alakult túl jól, ezért a színésznő némi ügyeskedéssel elérte, hogy egy kisebb szerepet játsszon annál, mint amit Allen eredetileg neki szánt, mindezt pedig azért tette, hogy kevesebb időt kelljen töltenie a forgatáson. A film forgatása 1991 októbere és 1992 januárja között zajlott, érintve azt az időszakot, amikor Farrow január 13-án pucér képeket talált Allen lakásán a nevelt lányáról, Soon-Yiről – ilyen körülmények között nem lehetett könnyű befejezni a közös munkát. Az ügy aztán tovább fokozódott, amikor nyáron a színésznő azzal vádolta meg Allent, hogy molesztálta a lányát, Dylant. A masszív botrány nem sokkal a Férjek és feleségek szeptemberi bemutatója előtt robbant ki, beárnyékolva magát a filmet. Egy biztos: ők ketten nem adtak kedélyes interjúkat a Férjek és feleségek premierjén és az azt követő bemutatókon.

Nick Nolte és Julia Roberts

Film: A zűr bajjal jár (1994)

Nick Nolte és Julia Roberts

Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

1993-ban Julia Roberts volt a legforróbb portéka Hollywoodban, a Micsoda nő sikere miatt mindenki vele akart dolgozni. A színésznő leszerződött A zűr bajjal jár című filmhez, amiben Nick Nolteval rivális újságírókat alakítanak, akik aztán egy ügyön dolgozva egymásba szeretnek. A két színész kapcsolatát jól leírja, hogy Roberts egy New York Timesnak adott interjúban igazán undorítónak nevezte a színészt. Ehhez azt is hozzátette, hogy bár Nolte tud sármos is lenni, valahogy mindig elérte, hogy megutálják őt. A színész erre reakcióként annyit mondott, hogy nem szép dolog valakit undorítónak nevezni, bár Roberts nem egy kedves ember és ezt mindenki tudja róla. A pletykák szerint a helyzet a forgatáson odáig fajult, hogy amikor megoldható volt, külön vették fel a jeleneteiket, és igyekeztek dublőrrel helyettesíteni a másikat, hogy egyszerre csak az egyikükkel kelljen dolgozniuk, ugyanis egymás közelében állva csak a folytonos beszólogatásokkal telt az idő.

Sharon Stone és William Baldwin

Film: Sliver (1993)

Sharon Stone és William Baldwin

Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

Az Elemi ösztön sikere után Sharon Stone-nal mindenki erotikus thrillert akart forgatni, ő pedig aláírt a Sliver című filmhez, ahol az volt a koncepció, hogy a szexjelenetekhez kap maga mellé egy jóképű, feltörekvő, fiatal csődört William Baldwin személyében. A producer meg volt győződve arról, hogy ez a két színész sikerre viszi a filmet, és ebből a hitéből az sem billentette ki, hogy kettejük között jól láthatóan nem működött a kémia. Stone valósággal undorodott Baldwintól, több alkalommal is nyelven harapta őt a csókjelenetek felvételei közben, ami egyszer odáig fajult, hogy a színész az esetet követő pár napban alig tudott beszélni. Stone az undorát azzal is kifejezte, hogy minden csókjelenet után kiöblítette a száját alkoholos szájöblítővel. Mint sok évvel később a New York Post megírta, a színésznő valószínűleg azért undorodott ennyire a fiatal Baldwintől, mert a producer, Robert Evans azt javasolta neki, hogy feküdjön le vele, hiszen akkor végre meglesz köztük az a kémia, ami fájdalmasan hiányzott. Stone természetesen nem tett eleget ennek a felháborító kérésnek.

Meryl Streep és Dustin Hoffman

Film: Kramer kontra Kramer (1979)

Meryl Streep és Dustin Hoffman

Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

A hetvenes évek végén Dustin Hoffman már befutott sztárnak számított a show bizniszben, míg Meryl Streep csupán egyike volt az ígéretes tehetségeknek. Amikor a Kramer kontra Kramerben egy problémákkal küzdő házaspárt kellett alakítaniuk, az egymás iránti negatív érzéseket – állítólag – egyáltalán nem esett nehezükre eljátszani. Leginkább a színésznőnek volt oka haragudni a kollégájára, aki a hírek szerint rendszeresen kioktatta őt, olyanokat mondott neki, hogy inkább az érzések átélésével törődjön, ne a feminista gondolataival, sőt, gúnyolta a színésznő kapcsolatát a két évvel korábban elhunyt John Cazale-lal is. Streep azonban azután haragudott meg Hoffmanra a legjobban, amikor az egyik jelenetben a karakterének pofon kellett vágnia őt a forgatókönyv szerint. Egy pofont könnyen lehet szimulálni a kamerák előtt, ennek ellenére Hoffman igazából megpofozta, erőből megcsapta a kolléganőjét, amire persze semmi szükség nem volt, de a színész meg akarta leckéztetni a kollégáját.

Ryan Gosling és Rachel McAdams

Film: Szerelmünk lapjai (2007)

Ryan Gosling és Rachel McAdams

Fotó: Melissa Moseley/ New Line Cinema

Hogy lehetséges az, hogy két színész, akik egy ekkora szerelmet festettek vászonra, ráadásul a filmforgatás után még jártak is egymással, a közös munka során egyáltalán nem találták meg a közös hangot? A Szerelmünk lapjai az élő példa rá, hogy a filmkészítés időnként valóban csodákat tesz, ugyanis a stáb sokáig úgy gondolta, képtelenség lesz ebből a két emberből ilyen érzelmeket kiváltani. Az első napokban gyűlt a feszültség, érezni lehetett, hogy Gosling és McAdams nem szívelik egymást, a mélypont pedig akkor jött el, amikor Gosling egy jelenetnél a stáb szeme láttára félrehívta a rendezőt, és arról érdeklődött, nem kaphatna-e partnernek egy másik színésznőt McAdams helyett, mert ez így nem fog működni. Végül a két sztár, valamint a rendező és a producer megszervezett egy találkozót, ahol a színészekkel ordításig fajult a helyzet, de úgy fest, sikerült kiveszekedniük magukból a feszültséget, mert ezután sokkal jobb lett a hangulat. A színésznőnek imponált, hogy Gosling nem a háta mögött áskálódott, hanem szemtől szembe kimondta neki, hogy mi a baja, a színésznek meg az tetszett, hogy McAdams milyen határozottan ki tudott állni magáért. Ennek ellenére McAdamst még így is meglepte, amikor Gosling a forgatás végeztével randira hívta, az meg pláne, hogy össze is jöttek.

Angelina Jolie és Johnny Depp

Film: Az utazó (2010)

Angelina Jolie és Johnny Depp

Fotó: GK Films/Spyglass Entertainmen/Collection ChristopheL via AFP

Tizenkét évvel ezelőtt Johnny Depp és Angelina Jolie számított a földkerekség legnagyobb filmsztárjainak, így érthetően nagy esemény volt, amikor karrierjük során először (és valószínűleg utoljára) közös filmet vállaltak. Ők ketten gyakorlatilag Az utazó első forgatási napján találkoztak először, így nem csoda, hogy nem derült ki korábban: a kémia nem igazán működik köztük. Bár a bulvárlapok ímmel-ámmal megpróbálták összeboronálni őket–- ami azért is tűnt hihetőnek, mert mindketten jöttek már össze kollégáikkal korábban –, ám ezek a pletykák gyorsan elhaltak, hogy átadják a helyüket annak a szóbeszédnek, hogy ők ketten nem kifejezetten szívelték egymást. Jolie azt nem kedvelte Deppben, hogy nem adott eléggé a külsejére: a színésznő elvárta volna, hogy a film kedvéért jobb formába hozza magát, ahogy az sem volt szimpatikus neki, hogy a színész minden forgatási nap végén leitta magát, így minden egyes közös munkanapjukon másnaposan jelent meg. Deppet pedig az zavarta Jolie-ban, hogy minden energiáját abba fektette, hogy minden egyes jelenetben tökéletesen és glamúrosan nézzen ki, még azokban is, amikben erre nem volt semmi szükség. Ennek mellékhatásaként rengeteg időt töltött a sminkben, többször órákig megvárakoztatva a kollégáit. Bármilyen jó színészek ők ketten, az egymás iránti vonzalmat nem igazán tudták eljátszani, bár a film kapcsán adott interjúkban azért profikhoz méltó módon dicsérték körbe egymást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top