nlc.hu
Sztárok

Molnár György perel az ellopott Omega-dal miatt

Molnár György Elefánt nem hagyja annyiban, hogy ellopták az Omega dalát

Molnár György Elefánt perre készül, mert a Future Man című sorozatban jogtalanul használták fel az Omega egyik dalát.
molnár györgy omega

Négy évvel ezelőtt derült ki, hogy a Hulu streamingszolgáltató akkor indult időutazós sorozata, a Future Man főcímdalaként csendült fel az Omega 1972-es slágere, az Addig élj angol verziója. Csakhogy az együttes erre nem adott engedélyt. Most végre előrelépés történt a dallopási ügyben.

Molnár György – becenevén Elefánt – beszerezte azokat az okmányokat amelyek bizonyítják, hogy a dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye – írja a Blikk. Egy szerzői és jogvédő iroda kiállított egy angol nyelvű igazoló okmányt.

A két évadot és összesen 26 részt megélt sorozat mára lekerült a képernyőről, és Molnár György azzal is tisztában van, hogy a pereskedés sokáig eltarthat. De nagyon bántja, hogy ellopják a dalaikat.

„Most, hogy Mecky már nincs, egyedül kell harcolnom, pedig ő nagyon tudott! Szép csendesen, hátulról végzett aknamunkát, és bár jó lenne, ha itt lenne, egyedül könnyebb harcolni, mert nem kell senkivel egyeztetni, gyorsabban lehet reagálni. Persze, ez a presztízsről és a kurázsiról szól, és már nemcsak a sajátomért, hanem a barátomért is harcolok” – fogalmazott Molnár György.

Hozzátette, hogy nem a pénzről szól az egész, bár minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top