nlc.hu
Sztárok

Csollány Szilveszter tüdőátültetésre várt

Csollány Szilveszter tüdőátültetésre várt

Az olimpikon tüdeje a koronavírus-betegsége során annyira roncsolódott, hogy már csak tüdőátültetéssel lehetett volna megmenteni az életét. Sajnos már nem élhette meg a beavatkozást.

Csollány Szilveszter még december elején került kórházba, ahol lélegeztetőgépre tették, majd miután kiderült, hogy így sem kap elég oxigént a szervezete, műtüdő-kezelést kapott. A hosszan tartó kezelés során aztán egyértelművé vált: kizárólag tüdőátültetéssel lehet csak megmenteni az életét. Mivel a sikeres sportoló többi létfontosságú szerve jó állapotban volt, a Tüdőtranszplantációs Várólista Bizottság alkalmasnak találta az állapotát a beavatkozásra – tudta meg a Blikk.

Csollány Szilveszter

Csollány Szilveszter 2019-ben (Fotó: Profimédia)

Jelenleg tizenhét magyar és hatszáz európai vár ilyen beavatkozásra, közülük többen koronavírus miatt. Covid miatt 2021 májusában már hajtottak végre sikeres tüdőátültetést Magyarországon, akkor egy negyvenegy éves férfi életét mentették meg az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Klinikáján. Végül Csollány Szilveszter állapota sajnos nem engedte meg a beavatkozást, és a szervezete feladta a harcot. Nem Covid miatt Magyarországon 2020-ban összesen tizenhét tüdőátültetést hajtottak végre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top