nlc.hu
Sztárok

Sztárszínészek, akik festőművészek is

5 sztárszínész, aki festőművészként is tehetséges

A most következő sztárok színészként szereztek világhírnevet, ám nem a színjátszás egyetlen művészeti ág, melyben kiemelkedőek.

Anthony Hopkins

Anthony Hopkinsról kamaszkorában kiderült, hogy tehetsége van a rajzoláshoz, akkoriban felmerült benne az is, hogy grafikus vagy képregényrajzoló lesz, ám ezt a tervét végül feladta és inkább a színjátszás mellett döntött. Az ezredforduló könyékén a párja, Stella Arroyave találta meg a régi rajzait és az ő ötlete volt az is, hogy Hopkins 2003-ben megtartott esküvőjükön mind a 75 vendéget egy-egy saját készítésű festménnyel ajándékozza meg. A hollywoodi legenda azóta is rendszeresen fest. Nem technikából, inkább ösztönből dolgozik és markáns színekkel, erőteljes ecsetvonásokkal fejezi ki mondanivalóját. Olykor tájképeket, ám leggyakrabban arcokat fest, utóbbiak fókuszában minden esetben a szemek állnak, a színész szerint ugyanis ez a testrész a lélek legkísértetiesebb megnyilvánulása.

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins a festészetben is tehetséges (Fotó: Instagram)

Syvester Stallone

Sylvester Stallone szenvedélye a festészet: expresszív alkotásait a merész színhasználat és rejtélyes üzenetek jellemzik. A sztár egyes szerepeire is úgy készül fel, hogy előbb megfesti azt a karaktert, melyet a filmvásznon alakít majd, ugyanis számára így sokkal könnyebb megfogalmazni a figurát, mintha szavakkal tenné. Egy interjújában elárulta: Rocky karaktere is egy festményén született meg először.

Sylvester Stallone tavaly decemberben nyílt kiállításán

Sylvester Stallone tavaly decemberben nyílt kiállításán (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Lucy Liu

Lucy Liu tinédzserkorától kísérletezett különböző művészeti ágakkal, többek között fotózással, szobrászattal,  szitanyomással, hímzéssel és  festészettel. Végül ez utóbbiban találta meg azt a vizuális önkifejezési formát, mely leginkább neki való. A színésznő egy nyilatkozatában elmondta: az alkotás számára segít megérteni a benne élő gyermek piszchológiáját és rávilágít néhány olyan dologra, melyeket másképp talán soha nem értene meg.

Lucy Liu két alkotásával

Lucy Liu két alkotásával (Fotó: Profimedia)

Jim Carrey

Jim Carrey gyerekkora óta rajzol és fest, az elmúlt néhány évben pedig a képzőművészet nagyobb már hangsúlyt kapott is az életében, mint a színjátszás. A festmények és karikatúrák mellett szobrokat és bábokat is készít. 2017-ben Jim Carrey: I Needed Color címmel egy 6 perces dokumentumfilmet forgatott, mely a képzőművészettel való kapcsolatát mutatja be. A színész ebben úgy fogalmaz, a festészet azért felszabadító a számára, mert mentes a jövőtől, mentes a múlttól, mentes a sajnálkozástól és mentes az aggodalmaktól. 

Jim Carrey munka közben

Jim Carrey munka közben (Fotó: Profimedia)

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan autodidakta festőművész. Főként olajjal és akrillal dolgozik, legtöbbször portrékat vagy tájképeket fest. 1987 óta több mint 150 festményt készített, ám csak ritkán dönt úgy, hogy elad közülük egy-egyet. Jótékonysági célokra azonban szívesen adományoz a műveiből.  2018-ban például a Bob Dylant ábrázoló alkotása 1,4 millió dollárért kelt el az amfAR 25. Cinema Against AIDS gáláján, Cannes-ban.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan is fest (Fotó: Profimedia)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top